Kocaeli'de Çocuk Çakmakla Evi Yaktı! Kocaeli'de Çocuk Çakmakla Evi Yaktı!

Geçtiğimiz günlerde Çekmeköy’de bulunan bir otizm spor kulübünde meydana gelen şiddet olayı, geniş yankı uyandırdı. İddiaya göre, kulüpte görevli bir kişi, otizmli bir gence şiddet uyguladı. Bu anlar, orada bulunan bir başka kişi tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Olayın ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şiddet uygulayan şahsın gözaltına alındığını duyurdu.

Arda adlı otizmli gencin annesi, durumu şu şekilde açıkladı: “Arda şu an gayet iyi, yanımda. Şikayetlerimizi yaptık, darp raporumuzu aldık ve adli süreç başladı. Merak edenlere teşekkür ederiz.”

Bakanlığın açıklamasında, İstanbul’daki otizm spor kulübünde yaşanan olayların tespit edilmesinin ardından İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin emniyet birimleriyle koordineli şekilde harekete geçtiği belirtildi. Şiddet uygulayan şahıs ifadesinin alınmasının ardından gözaltına alındı. Bakanlık, otizmli gencin ve ailesinin psikososyal destek sürecinin başlatıldığını ve şiddet uygulayan şahsın en ağır cezayı almasını sağlamak için yargı sürecini yakından takip edeceğini açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı