Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Demokratlar Birliği Kapasite Geliştirme ve Eğitim Çalıştayı’nda konuştu

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Çankırı'da da son yılların en hareketli ve rekabeti yüksek seçim dönemi yaşanıyor.

Mevcut Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen MHP tarafından yeniden aday gösterilirken, AK Parti de karşısına 3 dönem Çankırı Milletvekilliği yapan Hüseyin Filiz'i Çankırı Belediye Başkan Adayı olarak açıkladı. 

MHP ve AK Parti'nin adaylarını açıklamasının ardından son hamle ise yine güçlü bir isim açıklayan İYİ Parti'den geldi. İYİ Parti, Çankırı Belediye Başkanı Adayı olarak 2023 milletvekilliği seçimlerinde Millet İttifakı'nın aday olan ve Çankırı tarihindeki en yüksek muhalefet oyunu alan İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş'i sahaya sürdü.

İYİ Parti Dış Politikalar Başkan Yardımcısı olan Mehmet Ali Karamemiş, 2023 seçim döneminde mütevazı ve samimi kişiliği ile vatandaşların sevgisini ve desteğini kazanmış, iş dünyası ve sanayi yatırımları alanındaki fikir ve vaatleri ile göz doldurmuştu.

Başkan adayları Çankırı Belediye Başkanı seçilirse yapacakları projeleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ederken, İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş tarafından Çankırı'yı şahlandıracak bir proje açıklandı.

Dış Ekonomik İşler Konseyi Asya Pasifik Bölgesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye'den gelen diplomat ve iş insanlarını geçmiş yıllarda Avustralya'da konuk eden İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş'in Çankırı Belediye Başkanı olması halinde Çankırı'da uygulamaya geçireceği proje tam anlamıyla herkesin sahipleneceği ve Çankırı'yı ekonomik ve tarımsal kalkınma noktasında zirveye taşıyacak cinsten.

Yüzlerce ülkeye iş seyahatlari yapan ve onlarca ülke ile aktif ticaret yapan İş İnsanı Mehmet Ali Karamemiş dünyada yeni uygulamaya geçen ve gelişmiş ülkelerin hızla yatırımlarını yoğunlaştırdıkları bir projeyi Çankırı'da uygulamayı vaat etti.

Çankırı'nın 6 milyonluk nüfusa sahip başkent Ankara'nın yanında ve dünyanın en büyük metropollerinden İstanbul'un yakınında olması ve Türkiye'nin dört bir tarafına kolaylıkla erişebilecek bir konumda olmasının bu projenin uygulanması için ideal bir yer olduğunu söyleyen İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş, "Bu uygulamayı Çankırı'da hayata geçirdiğimizde Çankırı ekonomik olarak büyük bir atağa geçerek Türkiye'nin sayılı illeri arasında yer alacak ve tarım alanında önemli bir yere sahip Antalya ve Adana'nın tahtını sallayacak." ifadelerinde bulundu.

Dünyada yeni çıkan bir sitem olan ve hızla yaygınlaşan "Topraksız Tarım" uygulamasını Çankırı'a hayata geçireceğini söyleyen İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş "Topraksız tarım ile 100 metrekarelik kapalı alanda su ve ışınla, ata tohumu ile tamamen organik olarak herhangi bir kimyasal kullanmadan yapılan üretim, 2,5 hektar toprak arazide yapılacak üretim ile elde edilecek ürün ile hemen hemen aynı seviyede. Topraksız tarım ile yılın her mevsimi 12 ay boyunca ürün elde edilebiliyor. Birçok ülkede uygulama örneklerini gördüm çok verimli ve tamamen organik. Hatta Amerika'da yüksek katlı bir binada uygulamışlar aracınızla binaya giriyorsunuz, istediğiniz tüm tarımsal ürünleri taze dalından alıyorsunuz, çıkışta ödemesini yapıyorsunuz. Biz Ankara'nın yanındayız 6 milyonluk şehir bizden birşeyler bekliyor, üretim bekliyor. Ürettiğimiz takdirde pazarımız hazır, bu yalnızca tarımda değil. Çankırı'da birçok alanda üretime odaklı çalışmalar yapacağız." ifadelerinde bulundu.

Sözlerini sürdüren İYİ Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Karamemiş "Projeyi anlattığım hemşehrilerim bana Peki, topraksız tarım kârlı mı? diye soruyorlar. Elbette kârlı, Türkiye'de bu sistemi hayata geçiren ilk şehir olursak, Çankırımızı ekonomik olarak şahlandırırız. Topraksız tarımdan genellikle geneleksel tarıma oranla çok daha yüksek verimlilik elde edilir. Bu da daha fazla ürün elde ederek daha fazla gelir kazanma imkânı sunar. Bu sebeple topraksız tarımın ekonomik getirisi oldukça yüksektir. Çankırı'mızın ekonomik girdiye, üretime, istihdama ihtiyacı var. Çankırılı gençlerimiz maalesef ister üniversite mezunu olup iyi bir meslek sahibi olsunlar isterlerse liseyi bitirip ara eleman pozisyonunda olsunlar bu memleketi terk etmek zorunda kalıyorlar. Çünkü çalışabilecekleri alanlar sınırlı. Ben bu durumu 40 yıl önce yaşadım, iş için, aş için, ailemi geçindirebilmek için bu şehirden ayrılmak zorunda kaldım. Görüyorum ki durum hala aynı. Bu makus talihi değiştirecek yeni ufuklara, yeni bakış açılarına ihtiyacımız var" dedi. 

"2023 seçim döneminde de vatandaşlarımıza söyledim. Dünyanın hemen hemen her tarafını gezdim, ticaret yaptım, yapmaya devam ediyorum. Bize dayatılan bu hayattan, bize sunulan imkanlardan çok daha iyileri var. Hemşehrilerimiz bile bana diyorlar ki Karamemiş ne işin var Çankırı'da, dünyayı gez, tatil yap, hayatını yaşa. Benim ömrüm çalışmayla, üretmeyle geçti. Dünyada gördüğüm imkanlardan memleketim de faydalansın. Doğup, büyüdüğüm, bu hayatta elde ettiğim tüm değerlerin başlangıcı olan memleketim mahrum kalmasın istiyorum" ifadelerinde bulundu.

Muhabir: Furkan Ercan