ÖZEL HABER/Çankırı şehir merkezinden geçen Sinop-Kastamonu-Ankara karayolunda, yıllık yaklaşık 15 bin aracın yoğun trafiği yaşanıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün 2023 verilerine göre, bu araçların 11 bin 521’i otomobil, 134’ü otobüs, 906’sı ise kamyonlardan oluşuyor. Diğer araçlar ise orta yüklü ticari taşıtlar, kamyon artı römork ve çekici yarı römorklardan meydana geliyor.

Çankırı şehir içindeki bu yoğun trafiği hafifletmek amacıyla 2013 yılında başlatılan 6,5 kilometrelik Kuzey Çevre Yolu projesinin bu yıl tamamlanması bekleniyor. Projenin devreye girmesiyle birlikte, özellikle ağır tonajlı araçların şehir içi trafiğindeki etkisi büyük ölçüde azalacak ve Çankırı’daki trafik akışı önemli ölçüde rahatlayacak.

Çevre yolunun tamamlanması, hem yerel halk için daha güvenli ve hızlı bir ulaşım sağlarken, hem de şehir merkezindeki trafik sıkışıklığını büyük oranda azaltacak.

HABER: Burak Kaya

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

Çankırı’nın Trafik Kabusu Sona Eriyor! 1

Çankırı’nın Trafik Kabusu Sona Eriyor! 2

Çankırı’nın Trafik Kabusu Sona Eriyor! 3

Çankırı’nın Trafik Kabusu Sona Eriyor! 4

Kaynak: Burak Kaya