3 Eylül 2024 Salı günü, Çankırı'da yerel kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İç Anadolu Bölgesi'nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Özellikle Çankırı çevresinde öğle saatlerinden itibaren başlayacak yağışlar, akşam saatlerine kadar sürecek.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, yağışların ani sel, su baskını ve yıldırım gibi olumsuz durumlara yol açabileceği konusunda yetkililer uyarıda bulundu. Bölge halkının, bu dönemde dikkatli olması, ani gelişen olumsuzluklara karşı tedbirli davranması önerilmektedir.

Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi! Samsun'da Jandarmadan Büyük Operasyon: 32 Bin 740 Makaron Ele Geçirildi!

Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği Çankırı'da, yağışların etkili olacağı saatlerde hava sıcaklığı da biraz düşebilir. Vatandaşların, dışarı çıkarken yanlarında şemsiye bulundurmaları ve su baskınlarına karşı önlem almaları tavsiye ediliyor.

Meteoroloji, kuvvetli yağışların etkisiyle oluşabilecek sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgularken, sürücüler için de görüş mesafesinin azalabileceği uyarısında bulundu. Çankırı'da yaşanabilecek olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması, güvenliğin sağlanması adına önem taşımaktadır.

Kaynak: Berkay Tozlu