T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Nuh’un Gemisi Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Veritabanı verilerine göre, Çankırı’da 1767 farklı takson keşfedildi. Veri tabanın da yer alan verilere göre taksonlardan 1.526’sı endemik değilken, 234’ü endemik ve 7’si ise lokal endemik olduğu görüldü.
Duyurulan verilere göre damarlı bitkiler, Çankırı’daki biyolojik çeşitlilik içinde en kapsamlı grubu oluşturuyor. Bölgede 1501 damarlı bitki türü bulundu. Veri tabanı verilerine göre kuş türleri 172, memeli türleri 51, iç su balıkları 18, sürüngenler 17 ve çiftyaşarlar ise 8 farklı türle temsil ediliyor.
Çankırı’nın doğal zenginliklerinin korunması için yapılan bu çalışmalar, bölgenin ekolojik dengesinin korunması adına büyük bir adım olarak görülmekte. Bu nedenle, yerel halkın ve ilgili kurumların iş birliği ile biyolojik çeşitliliğin korunması ve geleceğe taşınması planlanıyor.

Yeşilay Çankırı'nın "Yeşilçam Beyaz Ekranda" Etkinliği yoğun ilgi gördü Yeşilay Çankırı'nın "Yeşilçam Beyaz Ekranda" Etkinliği yoğun ilgi gördü

Kaynak: Haber Bülteni