ÖZELHABER/ Çankırı Valiliği ve Çankırı İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü kapsamında 16 ülke, 221 sporcunun katılımıyla düzenlenen ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde mücadele ettiği şampiyonada Çankırılı Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında dereceye giren sporculara kutlama programı düzenlendi.

Karatekin Parkında düzenlenen kutlama programına Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Kurum Müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, Sporcuların Aileleri ve vatandaşların katılımları ile gerçekleşti. Düzenlenen program Çankırı Yarenler kapısında öğlen toplandılar, Avrupa ve Dünya Şampiyonları sporcular konvoy eşliğinde şehir turu ve ardından Karatekin Parkında Ödül töreni gerçekleştirildi. Çankırılı Sporculara Çankırı Valisi tarafından ödülleri verildi.

Çankırılı Şampiyonlar için düzenlenen programda vatandaşlar büyük ilgi gösterdi

Ramazan Efe Yılmaz Halter Dünya ve Avrupa Şampiyonu, Ada Kanat Cimnastik Dünya İkincisi, Azra Özkan Kuraş Avrupa Şampiyonu, Yiğit Aslan Kuraş Avrupa Şampiyonu, Berkay Gün Kuraş Avrupa ikincisi oldular.

Kuraş Avrupa Şampiyonu Azra Özkan, “Çok Mutluyum şuan çok gururlu hissediyorum. Biz zaman zaman vazgeçermiş gibi olsak ta, Antrenörümüz geçmedi onun sayesinde buralardayız. Başta aileme ve Antrenörümüze bizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Kuraş Avrupa Şampiyonu Yiğit Aslan, “ İlkokulda bu spora başladım o zamanlardan beri bu sporu yapıyorum evde madalyalarımızı astığım bir yer var orasını daha çok madalya ile doldurmak istiyorum. istiklâl marşımızı okuttuğumuz için çok mutluyum bayrağımızı dalgalandırdığım için çok mutluyum. Bizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Kuraş Avrupa ikincisi Berkay Gün, “ Edirne’de düzenlenen Avrupa kuraş şampiyonasında ümitler kategorisinde 50 kiloda Avrupa ikincisi oldum çok mutluyum, çok gururluyum inşallah bir dahaki sefere birinci olmak istiyorum. Bizde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Halter Dünya ve Avrupa Şampiyonu Ramazan Efe Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde yıldızlar dünya şampiyonasında ilk kez dünya şampiyonu oldum. Selanik şehrinde de düzenlenen Avrupa şampiyonasında ikinci kez Avrupa şampiyonu oldum. Emekleri geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var"

Cimnastik Dünya İkincisi Ada Kanat, “ Çok mutlu ve gururlu hissediyorum bir dahaki sefere birinci olmak istiyorum. Emekler, geçen herkese çok teşekkür ederim.”

Kaynak: Berkay Tozlu