Çankırı'da devam eden yol projeleri ve yeni düzenlemelerle ilgili olarak önemli adımlar atılıyor. Bu kapsamda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile yapılan görüşme, AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan ve belediye başkanlarının katılımıyla gerçekleşti.

Görüşme hakkında bilgi veren AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, “Projelerin hayata geçirilmesiyle Çankırı'da ulaşım altyapısı daha da güçlendirilecek” dedi.

AK Parti İl Başkanı Koray Erdoğan, yapılan görüşmeyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Grup Başkanvekilimiz ve belediye başkanlarımız ile birlikte Ulaştırma Bakanımızla Çankırı'nın ulaştırma altyapısıyla ilgili devam eden ve yapılması planlanan projeleri istişare ettik. Görüşme neticesinde, Çankırı Merkez Ovacık Grup Yolu, toplam 55 kilometrelik mesafesi ve 22 köyü kapsayacak şekilde karayolları ağına dahil edilecek. Bu adım, bölgedeki ulaşımın daha güvenli hale gelmesini sağlayacak." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin Güran cinayeti üzerine sert açıklamalar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Narin Güran cinayeti üzerine sert açıklamalar
  • Çankırı Merkeze bağlı İnandık Köyü girişine bir kavşak yapılması planlanıyor. Bu kavşak, köye giriş çıkışlarını daha güvenli hale getirecek. Çankırı Merkez Çevre Yolunun hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşlarımıza hizmete sunulması için bakanımızla görüştük.
  • D100 karayolu Bayramören Kavşağında düzenleme yapılmasını planlıyoruz. Bu kavşakta meydana gelen çok sayıda kazanın önüne geçmek için bayram ve tatil dönemlerinde yaşanan uzun beklemeleri azaltacak düzenlemeler yapılacak.
  • Korgun-Kurşunlu yolunun, Korgun girişinden hemzemin geçiş bağlantısı ile Kurşunlu girişinden D-100 Karayoluna bağlantısının tamamlanması için çalışmalar yapılacak. Ayrıca Çankırı ve Ankara'yı birbirine bağlayan Orta-Şabanözü-Çubuk yolunun yapımının hızlandırılması için bakanımızla görüştük. Bu yolun tamamlanması, bölgedeki ulaşım ağına önemli katkılar sağlayacak.

Bu açıklamalar, Çankırı'da planlanan ve devam eden ulaşım projelerinin önemini ve hedeflerini yansıtmaktadır.

Görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini belirten Koray Erdoğan, projelerin tamamlanmasıyla Çankırı'da ulaşım altyapısının güçlendirilmesi ve trafik güvenliğinin artırılacağını, vatandaşlara daha konforlu yolculuk imkanı sağlanacağını ifade etti. Erdoğan, şu açıklamayı yaptı: "Çankırımıza yapılan ve yapılacak olan bu projeler için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Sayın Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na ve Çankırı Milletvekilimiz, Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu’na çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Bakan Uraloğlu'na kuzu postuna işlenmiş Türk Bayrağı hediye edildi.

Kaynak: Berkay Tozlu