Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü’nden Kırgızistan’a İş Birliği Ziyareti Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü’nden Kırgızistan’a İş Birliği Ziyareti

Çankırı'da Şehit Seyit Saraç Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi personeline, Çankırı Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri tarafından kapsamlı bir afet farkındalık eğitimi verildi. Eğitim programı kapsamında yangın farkındalık, afet müdahale, acil durum planlaması ve ilk 72 saatin önemi gibi konular ele alındı.

AFAD yetkilileri, afet ve acil durum müdahale sürecinde ilk saatlerin kritik olduğuna dikkat çekerek, acil durum ekiplerinin oluşumu ve sivil savunma planlarının önemi üzerinde durdu. Eğitimde ayrıca afetlerde nasıl doğru bir müdahale yapılacağı, yangın anında alınması gereken önlemler ve sivil savunma planlarının nasıl hayata geçirileceği detaylı bir şekilde anlatıldı.

Eğitim, özel harekat personelinin afet ve acil durumlara karşı daha bilinçli ve hazırlıklı olmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Personel, verilen bilgiler sayesinde afet durumlarına anında müdahale edebilme yeteneğini güçlendirdi. Eğitimlerin düzenli aralıklarla devam edeceği de bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı