ÖZEL HABER/Geçtiğimiz nisan ayında meydana gelen şiddetli rüzgarlar, Çankırı'nın sembol yapılarından biri olan Bademlik Camii'nin minaresinin yıkılmasına sebep olmuştu. Çift minareli camii olarak bilinen yapıda, bir minare rüzgara dayanamayarak çökerken, diğer minare büyük bir risk altında kalmıştı. Neyse ki, yoldan geçen iki araç kazadan kıl payı kurtulmuş ve herhangi bir yaralanma yaşanmamıştı. Ancak, ikinci minarenin de yıkılma riski nedeniyle çevrede yaşayan vatandaşlar, Çankırı AFAD ekipleri tarafından güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Tahliye sonrası bölgede önlemler alınarak, minarenin kontrollü yıkımı gerçekleştirildi. Dev vinç ve iş makineleri yardımıyla güvenli bir şekilde yıkılan minare, tehlike arz eden durum ortadan kaldırıldı. Yeniden inşa çalışmaları hızla başlatılan minare, altı aylık sürede tamamlanma aşamasına geldi. Bademlik Camii, rüzgarın yıkıma uğrattığı minaresine kavuşuyor; son rötuşların ardından minareden tekrardan Ezan sesleri yükselecek.

HABER: Burak Kaya

 

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Çalışmaları İçin İl Müdürü Longa'dan Teşekkür Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Çalışmaları İçin İl Müdürü Longa'dan Teşekkür

Şiddetli Rüzgar Minareyi Yok Etmişti Minarede Sona Gelindi3

Şiddetli Rüzgar Minareyi Yok Etmişti Minarede Sona Gelindi2

Şiddetli Rüzgar Minareyi Yok Etmişti Minarede Sona Gelindi1

Kaynak: Burak Kaya