Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Hizmetleri birimi, 15 okul ve kurumun fiziki ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenli bir eğitim ortamı oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, öğrencilerin ve eğitim çalışanlarının daha güvenli koşullarda eğitim öğretim faaliyetlerine devam edebilmesi için 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi'nde önemli bir adım atıldı.

Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu Valiler Kararnamesinde Çankırı'ya Değişiklik Yok: Taşolar Yerini Korudu

Okulun bina ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla başlatılan istinat duvarı yapım çalışmaları, planlanan süre içerisinde başarıyla tamamlandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanan ödenekler çerçevesinde, 14 Haziran 2024 tarihinde yapılan sözleşme ile başlayan inşaat, 26 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanarak okulun güvenlik altyapısında önemli bir iyileştirme sağlandı.

İstinat duvarı ve çevre düzenleme çalışmaları, toplamda 3.218.000 TL bedelle gerçekleştirildi. Bu çalışmalar, okulun çevresinde daha güvenli bir ortam oluşturmayı hedeflerken, öğrenciler ve öğretmenler için de güvenli bir eğitim alanı sağlamış oldu. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu tür çalışmaları diğer okullarda da sürdürerek il genelinde eğitim ortamlarının fiziki iyileştirilmesini amaçlıyor.

Kaynak: İl Milli Eğitim Müdürlüğü