ÖZEL HABER/Çankırı'da tarihi bir sokak olan Uzunyol'a kahveci olarak bir hareketlilik kazandırmak istediklerini ifade eden işletme sahiplerinden Hayrettin Karaoğlu, “Burada kahve çeşitlerimiz var. Türk kahvesi, Dibek kahvesi, Menengiç kahvesi, Damla sakızlı, Fındıklı Türk kahvesi gibi kahve çeşitlerimiz var. Biz burada kahvelerimizi yöresel şekilde sunuyoruz yanında taş helva, kızılcık su ikram ederek sunum yapıyoruz. Çay, El yapımı limonata, El yapımı kızılcık şerbeti, Yumurta tatlısı, Hameli tatlısı, Kirazlı baklava, Tost, Muska ve Gözleme çeşitlerimiz var.” Dedi.

Imaret Kahvecisi 1
Karaoğlu, “Çankırı'nın yöresel tarihini anlatabilmek için bir mekan kurduk. Tuz Ekspresiyle gelen müşterilerimiz burayı çok beğendiler. Trafiği de kapatıldığı zaman yürüme yolu olduğunda burada ki dükkan sayıları beş altı olacak. Çankırı halkının araba trafiğinden, kalabalıktan, kafa dinlemeye, buralara gelmelerini bekliyoruz. Buraya gelen misafirin nostaljik bir an yaşamak, tarihi yaşamak, eskileri hatırlatmak amacı ile biz buraya vatandaşları bekliyoruz. Buraya gelen müşterimiz yine de hani fotoğraf alayım, fotoğraf karesini yakalayayım, güzel anılarımız olsun diye geliyorlar. Biz ona güzel bir hizmet sunmak için buradayız.” Şeklinde konuştu.

Imaret Kahvecisi 13

Çankırı Valisi bu konu hakkında nasıl desteklerde bulunuyor?

İşletme sahiplerinden Hayrettin Karaoğlu, “Biz Vali Bey'in desteğiyle, Vali Bey'in onuruyla zaten buraya işte bu işletmeyi açtık. Vali Bey'imiz hani gidin orada bir işletme açın demesiyle biz buraya geldik. Vali Bey'imiz, yapım aşamasında bizlerden ne yaptığımızı, ne ettiğimizin bilgilerini aldı. İlk gün ilk kahvemizi Vali Bey ve eşi Didem Hanım buraya gelerek kahvelerini içtiler. Devamlı buraya kendileri bizzat geliyorlar misafirlerini getiriyorlar. Biz daha buraya neler yapabiliriz, nasıl bir hareketlendire biliriz diye düşünüyorlar. Bizlere konuşuyorlar, bilgi alıyorlar. Sayın Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Bey’de burayı nasıl hareketlendire biliriz işte burayı nasıl süslendirebiliriz ışıklandırma mı yapsak gibi düşünceleri var.” Dedi.

Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu Aksaray'daki Selime Katedrali, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu

Imaret Kahvecisi 14

Kaynak: Burak Kaya