ÖZEL HABER/Çankırı’nın Ilgaz İlçesine bağlı Kazancı Köyü’ne kısa bir yürüme mesafesinde bulunan ve halk arasında "Kazancı Köyü Acısu" olarak bilinen bu şifalı su kaynağı, her yıl bölge halkı tarafından en az bir kez ziyaret ediliyor. Doğal güzellikleriyle dikkat çeken bu şifalı su kaynağı, köy halkının sık uğrak noktalarından biri. Ancak, son yıllarda yaşanan bazı sorunlar, bölgenin doğal yapısına ve ziyaretçilerin kullanımına zarar vermeye başladı.

Ziyaretçilerin büyük bir çoğunluğu, Acısu’nun yanına yapılan küçük havuz fikrini olumlu karşılasa da, bazı sorunlar bu güzel fikrin gölgelenmesine neden oluyor. Özellikle, kadınların ayaklarını havuza sokmaları, diğer ziyaretçilerin alana yaklaşmasını zorlaştırıyor. Bunun çözümü olarak, havuzun hemen yanına bir tane daha yapılması ve bu iki alanın birbirini görmeyecek şekilde ayrılması öneriliyor. Böylelikle herkes rahatça Acısu’nun keyfini çıkarabilecek.

Bölgenin düzenlenmesi konusunda diğer bir öneri ise, su alınan yerin başına bir çeşme yapılması. Mevcut durumda suyun alındığı alanın bakımsız ve düzensiz olması, ziyaretçilerin suyu rahatça kullanmasını zorlaştırıyor.

Ancak en büyük sorun, bölgedeki çöp birikimi. Özellikle bu yıl tavuk kanatlarını paketleyen köpük tabakların her yerde olması, çevreye duyarlı ziyaretçilerin tepkisine yol açtı. Çürümüş çöplerden kaynaklanan ağır koku ise, Acısu'nun şifa bulma amacını gölgeliyor. Yetkililerden bu konuda bir çözüm bekleyen ziyaretçiler, alanın temizlenmesi ve düzenli olarak kontrol edilmesini talep ediyor.

Kazancı Köyü halkı, bu güzelliği koruyarak gelecek nesillere aktarmak istiyor ancak çevreye saygı göstermeyen kişilerin bu durumu zorlaştırdığı belirtiliyor. Doğal güzelliklerin korunması ve temiz tutulması, bölge için büyük bir önem taşıyor.

HABER: Burak Kaya

Çankırı'da Ki Acısu Için Çözüm Isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi!-1

Tokat’ta Yeşilırmak Üzerindeki Kafe ve Büfeler Yenileniyor Tokat’ta Yeşilırmak Üzerindeki Kafe ve Büfeler Yenileniyor

Çankırı'da Ki Acısu Için Çözüm Isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi!2

Çankırı'da Ki Acısu Için Çözüm Isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi!1

Çankırı'da Ki Acısu Için Çözüm Isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi!3

Çankırı'da Ki Acısu Için Çözüm Isteniyor! Kazancı Köyü Halkı Çevre Kirliliğinden Şikayetçi!4

Kaynak: Burak Kaya