AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu "Filistin'in yanında İsrail'in karşısında olduğumuzu haykırıyoruz" AK Parti Grup Başkanvekili Akbaşoğlu "Filistin'in yanında İsrail'in karşısında olduğumuzu haykırıyoruz"

31 Mart Yerel Seçimleri'nde oy verme sürecinin tamamlanmasının ardından sandıklar açılmaya devam ediyor.

Açılan sandık sonuçlarına göre Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Milliyetçi Hareket Partisi'nden yeniden aday olduğu yerel seçim yarışında zafere ulaşan isim oldu.

Çankırı halkının 5 yıl daha teveccühünü kazanan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen sosyal medya hesabındna yayınladığı mesaj ile Çankırılılara teşekkür etti.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bu hepimizin başarısı 💪

Teşekkürler Çankırı’m ❤️

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre seçimi açık ara ile kazanıyoruz.

Bizlere güvenen, inanan ve yanımızda olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, sonuçların hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Cankiri Mhp

Seçim sonuçlarının netleşmesiyle birlikte Çankırı'da vatandaşlar belediye meydanında toplanmaya başladı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen belediye meydanında büyük bir sevinç yaşayan vatandaşlar ve MHP teşkilatları ile buluştu.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen vatandaşlara hitap ettiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu. ’

"Beş yıllık süreçte hiçbir zaman beni yalnız bırakmadınız, bana güvendiniz. 2019 yılında desteklerinizle bize mazbatayı vererek Çankırı Belediye Başkanı yaptınız, o günden bu güne yüklendiğimiz misyonu, yapacağımız işleri bu şehrin evladı olarak çok iyi biliyorduk. 54 yılımı verdiğim Çankırı'mda bir gün olsun şehrimi terk etmedim. Her zaman sizlerin görev sürem boyunca hizmetkarı olmaya çalıştım. Biz de bize Yarenler diyen Çankırımızla gurur duyuyoruz. Allah sizden razı olsun sağ olun. Çankırılı olmaktan olmaktan bir Yaren evladı olmaktan, Şehitler diyarı Çankırı’da tuzun başkenti Çankırı’nın bir evladı olmaktan, ben de en az sizler kadar gurur duyuyorum. İyi ki varsınız. 2019 yılında yılında şunu demişlerdi iktidar partisi olmadan nasıl hizmet edeceksin, bir şey yapamaz beytülmala sahip çıkamaz, bizi hakir görmüşlerdi. Bunları unutmadık ama bütün olumsuzluklara rağmen geçirdiğimiz bütün zor günlere rağmen pandemiye rağmen, depremlere rağmen, ekonomik krize rağmen hamdolsun ki bugüne kadar 170 tane proje yapmışız. Bunlardan 63 tanesi yıllardır vaad edilip bir türlü gerçekleştirilemeyen projeler. Sanıldı ki insanlara çek vererek, koli vererek kandıra biliriz. Genel başkanımın bir sözü vardı, Çankırı aldı paketi, vurdu tokadı. Allah'ın izniyle benim hemşerilerim kimin çalışıp kimin çalışmadığını gayet iyi biliyor.

Algı belediyeciliği iyi yapılıyor denildi, algı belediyeciliği mi, gönül belediyeciliği mi işte herkes görsün burada. Bize yaptıklarımızı anlatırken dahi algı yapıyorsunuz dediler. Biz Allah rızası için yaptık. Her zaman söyledim öksüz şehrimde garip şehrimde, her şeyin en iyisine layık olan şehrimde beytülmala sahip çıkarak, garibin gurebanın, yetimin hakkını gözeterek Çankırımızı hak ettiği yere bu zor şartlarda getirmeye gayret ettik. Rabbime çok güvendim sizler gibi, inanın ona sığındım Cenabı Allah doğrunun yanındadır dedim. Bize iftiralar atıldı, yalanlar söylendi. Yapılanlar bize lanse edilmeye çalışıldı. Ama gel gör ki 31 Mart bugün bütün Çankırı halkı tarihi bir farkla gereken cevabı vermiştir. Allah'ın izniyle...

Ben 35 yıldır siyasetin içerisindeyim. Kimligim belli ülkücüyüm, ben ama vatanına bayrağına ezanına sizler gibi sahip çıkana her zaman saygı duymuş onlara leke sürdürmemiş hakkaniyet gözetmiş, sizler gibi Anadolu coğrafyasının bir evladıyım. Onun için bizim sloganımız şu ayırmadan, ayrışmadan canla başla Çankırı için mücadele etmekteyim. Hiçbir siyasi kimliğe bakmadan. O gün de demiştim rozetimi çıkaracağım diye rozetimi o günden bugüne hiç takmadım. Allah şahit hiç takmadım sadece şanlı şerefli atalarımızın bıraktığı üzerinde Ayyıldız olan Türk bayrağını taktım. Biz insanımızı seviyoruz, delisiyle seviyoruz, velisi ile seviyoruz. Gariban onu da seviyoruz, ulemasını da seviyoruz. İnsanları ayırmadan bütün hemşerilerime Allah için çok seviyorum. Bizim insanımızın bir şey istediği yok, düşman işgaline hiç uğramamış bundan sonra da uğratmayacağımız Çankırı’nın öz evladı olmaktan şeref duyuyorum. Biz 54 senedir hiçbir yere gitmedik, gidip geri de gelmedik biz hep Çankırıdaydık. Buranın tozunu da, kaldırımını da, Sarı Babasını da, Karatekin Mahallesini de, Yenimahalleyi de, Buğday Pazarını da biz herkesten iyi biliriz. Buna inanın onun için kimse bize ahkam kesmesin. Ben bu şehrin sokaklarında topraklı yollarında büyüdüm, ve şehrime hiç terk etmedim, hep buradaydım, mezarım da burada, hayatım da burada, ticaretimde burada bunu herkes böyle bilsin. Geriden gelip de ahkam kesenlere pabuç bırakacak değiliz Allahın izniyle. Çok şükür tarlamız uzun süre bekledi, biz nadasa kalmadık, bizim tarlamız verimliydi, sadece tohum ekilmiyordu. İşte beş senedir bu tohum ekildi, verimli bir toprak olduğu görüldü. Allah'ın izniyle bundan sonra Çankırımız için daha büyük hizmetler yaparak bu verimi Çankırı'mıza Ankara'mıza 81 ilimize bu garpi şehrimin ismini duyurmak için, yetmedi uluslararası arenada Çankırımızın ismini duyurmak için her ne pahasına olursa olsun çalışacağız, hep beraber gayret edeceğiz.

Yalan ve iftirayla bir yere varılmıyor. Bugün benim kıymetli hemşerilerim bunu gösterdi. Paçamızdan asıldılar, kolumuzu tuttular, çelme taktılar, yılmadan yıkılmadan mücadele ettik. Kimseye de öf demedik, ağlamadık açıklamadık. Sızlanmadık, dedik ki İsmail Hakkı Esen Cenabı Allah sana böyle bir görev verdi, hemşerilerin de teveccüh gösterdi Rabbim bizlere böyle bir yüce ulvi bir görev verdi, bahanesiz fakatsız amansız lakinsiz mücadele edeceksin. Garip ve Öksüz şehrine hizmet edeceksin dedik. Biz de bu zorluklara rağmen bu şartlara rağmen ekonomik krize rağmen İsmail Hakkı esen olarak Milliyetçi Hareket Parti'li bir belediye başkanı olarak bu şehrin öz evladı olarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Allah nasip ederse bundan sonra da göstereceğiz. Çankırı’da kaybeden yoktur, kazanan Çankırı'dır.

Bu tabloyu çok özlemiştik değil mi? İnanın bugün, ben bu toplulukta her siyasi görüşten kardeşlerimi hemşerilerimi görüyorum. Bizler kimseyi ayırmadan, ayrışmadan hizmet ettik bundan sonra da hizmet edeceğiz, yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır bunu herkes böyle bilsin. Bize baktılar dediler ki 1.65 boyuyla bu adam ne yapacak. Kimi zaman isim taktığınız atom karınca diye, kimi zaman isim taktığınız Şifo Mehmet diye ama bu adam şeytan diye demediniz bana. Allah hepinizden razı olsun. Eğer beytülmala sahip olamazsak, eğer hemşehrilerimizin arasında ayrım yaparsak, eğer Çankırı‘nın kölesi olamazsak, hizmetkarı olamazsak gök girsin kızıl çıksın demiştim. Bize milliyetçiliği anlattılar, ya Çankırı’nın evladına milliyetçiliği anlattılar bugüne kadar biz bayrağımıza toprağımıza garibin yetimin öksüzün hakkına asla hile getirmedik, kanımızın son damlasına kadar da getirmeyeceğiz inşallah. Kimse bize vatan sevgisini, bayrak sevgisini milliyetçiliği anlatmasın. Biz herkesten iyi biliriz Bu vatanın ne şartlarda kazanıldığını, bu ay yıldızlı bayrağın rengini nereden aldığını evelallah herkesten iyi biliriz kimse merak etmesin.Vatan dedin mi, bayrak dedin mi bizde akan sular durur, güvenlik güçlerimiz dedin mi akan sular durur, Şehit dedin mi yüreğimiz burkulur. Cenabı Allah beynimizi de, kalbimizi de, yaptığımız işin fıtratını da biliyor. Onun için Rabbim bugün sizlerin sayesinde bu hizmetleri yapmak için bize bir daha görev verdi. Sizler de, çok kıymetli hemşerilerim de, bize destek vererek tekrar beni belediye başkanı yaptınız, yani Şehlül Emin yaptınız. Şundan emin olun, bayrağımızdan eminiz, gelecek neslimizden eminiz, yarenler diyarı Çankırımızın evladından öksüzünden yetiminden eminiz, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Biz Çankırı’da ağlayanla ağlarız, gülenle güleriz. Cenazesinde de varız, düğününde de varız, mutluluğunda da varız. Allah'ın izniyle başkaları gibi derdini tasasını bilmeyen insan değiliz. Yine söylüyorum biz bu şehrin çocuğuyuz, aslımız belli, neslimiz belli Allahın izniyle. Bizim kalbimiz de Çankırıyla evelallah.  Mübarek gün Cenabı Allah tuttuğumuz oruçları, yaptığınız ibadetleri dergahında kabul etsin inşallah. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi huzurumuzu bozmasın. Cenabı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun."

Cankiri Ismail Hakki Esen Secim

Muhabir: Furkan Ercan