Çankırı’da heykeller, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde bakıma alındı. Bakım çalışmaları, şehrin önemli sembollerinden olan Atatürk Anıtı’ndan başladı. Çankırı Belediyesi, uzman akademisyenlerin öncülüğünde Atatürk heykelinin temizlik ve yenileme işlemlerine başladı. Anıtın üzerinde zamanla biriken kir ve hasarlar, iskele kurularak zımpara ve tiner yardımıyla temizleniyor. Hava şartlarının neden olduğu bozulmalar ve açılmalar da yeniden boyanacak.

Kaide üzerinde yer alan Atatürk'e ait sözlerin bulunduğu yazılı metin de uygun tekniklerle temizlenerek daha okunaklı hale getirilecek. Kaidenin kırık ve dökük yerleri ise tamir edilerek anıt komple yenilenmiş bir görünüme kavuşacak.

Atatürk Anıtı’ndaki bu yenileme çalışmalarının tamamlanmasının ardından, Çankırı’nın diğer önemli heykelleri de bakıma alınacak. İstiklal Yolu Parkı çevresinde bulunan Yanığın Emine heykeli ve Şehitlik Anıtı da bu bakım çalışmalarının bir parçası olacak. Çankırı Belediyesi, şehrin simgelerini yenileyerek Cumhuriyet Bayramı’nı en iyi şekilde karşılamayı hedefliyor.

Sultanbeyli'de Anadolu Zenginlikleri Sergileniyor: 16 Gün Sürecek Etkinlik Sultanbeyli'de Anadolu Zenginlikleri Sergileniyor: 16 Gün Sürecek Etkinlik

Kaynak: Haber Merkezi