Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, bu yıl 19. kez düzenlenecek olan Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali, 1-2-3 Kasım tarihlerinde coşkuyla kutlanacak. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festival için yaptığı açıklamada, herkesin bu özel deneyimi paylaşmak üzere festivale davet edildiğini belirtti.

Ergin, zeytin ağacının antik çağlardan bu yana bolluğun ve bereketin sembolü olduğunu vurgulayarak, festivalin Ayvalık’ın kültürel zenginlikleriyle buluşacağını ifade etti. Festivalin, yerel üreticilerin zeytin ve zeytinyağı ürünlerinin sergileneceği stantlarla dolup taşacağını belirten Ergin, sembolik zeytin hasatları, gastronomi etkinlikleri, uluslararası paneller ve konserlerle dopdolu bir program sunulacağını duyurdu.

Trabzon'un 'Krampon Profesörü': 51 Yıldır Futbolcu Ayakkabılarıyla İlgileniyor Trabzon'un 'Krampon Profesörü': 51 Yıldır Futbolcu Ayakkabılarıyla İlgileniyor

Zeytin hasadının bereketli geçmesini dileyen Ergin, katılımcılara unutulmaz bir festival deneyimi yaşatmak için hazırlıkların tamamlandığını söyledi. Bu yıl, festivalin zengin etkinlikleri ve eşsiz atmosferiyle Ayvalık’ta yer alacak olan zeytin ve zeytinyağı markalarının da dikkat çekmesi bekleniyor. Herkesi bu coşkulu etkinliğe katılmaya davet eden Ergin, zeytinin başkenti Ayvalık’ta buluşmayı sabırsızlıkla bekliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı