Çankırı’da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak 30 derecenin üzerine yükseldi. Bu yüksek sıcaklıklar, kentte yaşayan vatandaşlar için zor anlar yaşattı. Sıcak hava nedeniyle birçok kişi, serinleme arayışına girdi.

Bazı vatandaşlar, dışarıda geçirdikleri zaman boyunca sürekli olarak soğuk su tüketerek serinlemeye çalıştı. Ayrıca, bazı kişiler 1,5 litrelik su şişeleri ile dışarı çıkarak, sıcak havanın etkilerini azaltmaya çalıştı. Diğer vatandaşlar ise, kafalarına soğuk su dökerek serinlemeyi tercih etti.

Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı Çankırı'da Kan Donduran Anlar! Bıçaklı Saldırı Bir Kişi Ağır Yaralandı

Sıcak hava, vatandaşların sağlıklarını olumsuz etkileyebileceğinden endişe duyduklarını belirttiler. Sıcak hava nedeniyle bazı vatandaşların evlerinden çıkmadığı ve sıcak havanın sağlıklarına zarar verebileceğinden korktukları ifade edildi.

Hava sıcaklıklarının bu seviyelere çıkması, Çankırı'daki günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yetkililer, vatandaşların bol su tüketmeleri ve aşırı sıcaklardan korunmak için gerekli önlemleri almaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

“Memleket yanıyor”

Yaşlıların sıcak sebebiyle evden çıkamadığını belirten İsmail Çömlekci isimli vatandaş, “Çankırı çok sıcak. Soğuk su aldım 2 dakika sonra sıcacık oldu, içemiyorum. Memleket yanıyor, suyu tepemizden mi dökelim ne yapalım? Çarşıya, pazara çıkılmıyor. Yaşlılarımız evden çıkamıyor, çıkanlarda hasta oluyor” dedi.

“Sıcaklık çok fazla bunaltıcı durumda”

Sıcak havadan bunaldığını söyleyen Burak Kaya ise “Hava sıcaklıkları Çankırı’da fazlasıyla artmaya başladı. İnsanları çok daraltıyor, gölgelik yerler arıyoruz. İnsanlar güneşten kaçacak yer arıyor. Çankırı’nın havası aslında bu kadar bunaltıcı değildi ama son yıllarda küresel ısınmanın da etkisiyle birlikte sokaklarda yürümek dahi çok zorlaştı. Sıcaklık çok fazla bunaltıcı durumda. İşimiz gereği dışarda olduğumuz saatlerde de yüksek sıcaklardan dolayı kaçacak gölgelik yerler arıyoruz. Çocukların ve yaşlıların bu sıcaklıklarda dışarıda olmasının sağlıklarına zarar verebileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Soğuk su alıyorum 2 dakika sonra su sıcaklaşıyor”

Bir an önce kış mevsiminin gelmesini istediğini ifade eden Berkay Tozlu da, “Soğuk su alıyorum 2 dakika sonra su sıcaklaşıyor. Gölgelik alanlara gidiyoruz, gölgeler bile sıcak. Dışarı da rüzgar esiyor ama hiçbir faydası olmuyor. Sıcak rüzgarlar esiyor, iyice bunaltıyor. Bu sıcaklardan çok bunaldım, umarım artık kış gelir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı