Çankırı'daki konut açığını gidermeyi amaçlayan OnSekiz Konut Yapı Kooperatifi, büyük konut çalışmalarına başlıyor. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen'in talimatıyla kurulan ve kar amacı gütmeyen bu kooperatif, ev sahibi olmak isteyenlere fırsat kapısı açıyor.

OnSekiz Konut Yapı Kooperatifi, vatandaşın konut sıkıntısını çözmek için toplamda 1018 konutluk bir projeyi hayata geçiriyor. İlk etabı Mimar Sinan Mahallesi'ne yapılacak projenin içinde 142 daire yer alacak. Daireleri peyderpey tamamlamayı hedefleyen kooperatif, bu hedef doğrultusunda ilk adımı atmaya hazırlanıyor.

Kalealtı'nda yaşam başlıyor

“ÇAKÜ’nün Fidanları Çankırı’nın Çınarlarıyla Buluşuyor” “ÇAKÜ’nün Fidanları Çankırı’nın Çınarlarıyla Buluşuyor”

Çankırı Belediyesi öncülüğünde kurulan OnSekiz Konut Yapı Kooperatifi, Çankırı'daki konut açığını gidermek için kolları sıvadı. 14 Nisan 2023 tarihinde Hak Sahibi Belirleme Kura Çekiliş Töreni, Noter huzurunda gerçekleştirilmişti. Bugün ise projenin hayata geçirilmesi için ilk adım atılıyor.

"Tüm halkımız davetlidir"

OnSekiz Konut Yapı Kooperatifi tarafından düzenlenen beton atma töreni 28 Mart Perşembe günü 17.00'da gerçekleştirilecek. Çankırı Belediyesi tarafından yapılan duyuruda "Tüm halkımız davetlidir" denilen beton atma töreni Mimar Sinan Mahallesi Kalealtı'nda yapılacak.

Kaynak: Çankırı Belediyesi