Çocuklara ve gençlere sporu sevdirmek, onları spora yönlendirmek, spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak ve toplumda spor kültürünü oluşturmak için açılan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz spor okulları açılış töreni düzenlendi.

Çankırı'da Mahalle Kültürünü Canlandıran "Gazozuna Voleybol Müsabakası" Çankırı'da Mahalle Kültürünü Canlandıran "Gazozuna Voleybol Müsabakası"

GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz spor okullarımızın açılış töreninde Judo Gösterisi, Güreş Gösterisi, Taekwonda Gösterisi, Bale Gösterisi, Cimnastik Gösterisi düzenlendi. Açılış törenine İl Gençlik ve Spor Müdürü Sadık Ak, Antrenörler, Sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Çankırı'da yaşayan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, bu Spor Okullarına katılmaya davet ediliyorum”

Çankırı Gençlik ve Spor Müdürü Sadık Ak, “2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi GSB Spor Okulları açılış programımıza hoş geldiniz. İlimizde 21 Branşta açılacak olan Spor Okullarına kayıtlar 1 Haziran tarihi itibariyle başlamış, şu ana kadar İl Merkezimizde 3.500 gencimiz, ilçelerimizde 1500 gencimiz Spor Okullarına kayıt yaptırmış bulunmaktadır. 58 Antrenörümüzle 21 Branşta vereceğimiz eğitimlerin gençlerimize hayırlı olmasını eder, tüm gençlerimize başarılar dilerim. Temenni Gençlerimizin serbest zamanlarını sporla iç içe geçirmeleri için uygulanan GSB Spor Okulları ve GSB Engelsiz Spor Okulları eğitimleri yıl boyunca devam edecektir. Spor okullarımızda, Futbol, Jimnastik, Voleybol, Basketbol, Judo, Boks, Badminton, Masa Tenisi, Güreş, Tenis, Halter, Atıcılık, Atletizm, Yüzme, Özel Sporcular Branşlarında, İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki çocuklarımızın yaz aylarında serbest zamanlarını, en iyi şekilde değerlendirmeleri için Antrenörler nezaretinde, Spor tesislerimizde binlerce çocuğumuza ve gencimize spor eğitimleri verilecektir. Tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi spor tesislerimize bekliyoruz. Tesislerimiz, çocukların ve gençlerin güvenli ve konforlu bir ortamda spor yapmalarını sağlamak amacıyla hazırlanmıştır. Antrenörlerimiz, gençlerimizin yeteneklerini en üst düzeye çıkarmaya çalışacaktır. Spor okulları, çocukların fiziksel geliştirmenin yanı sıra, disiplin, takım çalışması ve özgüven kazanmalarına da yardımcı olacaktır. Çankırı'da yaşayan tüm çocuklarımızı ve gençlerimizi, bu Spor Okullarına katılmaya davet ediliyorum. Verimli bir eğitim almanızı temenni eder, herkese başarılar dilerim.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Berkay Tozlu