Ilgaz Dağı'nda Sonbahar Büyüsü: Dört Mevsim Güzellik Ilgaz Dağı'nda Sonbahar Büyüsü: Dört Mevsim Güzellik

Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çalışmaları sonucu büyük ölçüde kontrol altına alındı. Dün akşam saatlerinde Yukarıdere köyü sınırlarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı ve geniş bir alanı etkisi altına aldı. Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar, yangının üç cephede kontrol altına alındığını, ancak bir cephede müdahalenin sürdüğünü açıkladı.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, Orman Bölge Müdürlüğü, AFAD, itfaiye ekipleri, Kızılay ve jandarma dahil birçok kurum yangına müdahale etmek için seferber oldu. 102 araç ve 267 personel yangını söndürmek için sahada görev yapıyor.

Vali Taşolar, yangının yayılma riskine karşı Ilgaz ilçesine bağlı dört köyde toplam 125 kişinin tahliye edildiğini belirtti. Tahliye edilen vatandaşlar güvenli bölgelere yerleştirildi ve herhangi bir can ya da mal kaybı yaşanmadı.

Yangının tamamen kontrol altına alınması için ekiplerin aralıksız çalıştığını vurgulayan Vali Taşolar, "Yangının son cephede de kontrol altına alınması için yoğun bir çaba gösteriliyor" dedi. Yangının çıkış nedenine ilişkin araştırmalar devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı