Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde çıkan orman yangını, ekiplerin yoğun çabaları sonucunda büyük oranda kontrol altına alındı. Akşam saatlerinde başlayan yangın, hızla geniş bir alana yayıldı. Çankırı ve çevre illerden gelen orman, itfaiye, il özel idaresi, AFAD ekipleri yangına müdahale etti.

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, yangının baskılandığını ancak henüz tamamen kontrol altına alınamadığını belirtti. Yangın sebebiyle büyük bir alanın zarar gördüğünü ifade eden Öztürk, “500 hektar civarında ormanlık alanın zarar gördüğünü düşünüyoruz. Yangının çıkış sebebi henüz netleşmedi, ancak jandarma ekipleri tarafından araştırmalar devam ediyor” dedi.

Öztürk, yangına müdahale eden ekiplerin devletin tüm birimlerinden oluştuğunu ve bu birlikteliğin olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. Vatandaşların güvenli bölgelere tahliye edildiğini, hayvanların da koruma altına alındığını belirten Öztürk, rüzgarın kesilmesiyle yangının kontrol altına alınmasının kolaylaştığını söyledi.

Ilgaz Dağı'nda Sonbahar Büyüsü: Dört Mevsim Güzellik Ilgaz Dağı'nda Sonbahar Büyüsü: Dört Mevsim Güzellik

Yangının tamamen söndürülmesi için ekiplerin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü belirten Öztürk, yangının sabaha kadar tamamen kontrol altına alınmasını ümit ettiklerini ifade etti. Yangının nedenine dair net bilgilere ise ilerleyen saatlerde ulaşılması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı