Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı yayımladı. Vali Taşolar'ın yayımladığı mesaj şu şekilde:

Aziz vatanımızı canı pahasına koruyan ve hainlere karşı durarak “Milletin Zaferi”ni ilan eden Türk milletinin, tarihe demokrasi zaferi olarak kazıdığı 15 Temmuz 2016 tarihinin 8’inci yıl dönümünü idrak ediyoruz.
 
Milletimizin binlerce yıldır yaşattığı birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuna nifak tohumları ekmek için hain emeller besleyen şer odakları, 15 Temmuz 2016 gecesi yine harekete geçerek kirli oyunlarını sahneye koymuşlardır. Güçlü Türkiye’yi hazmedemeyen dahili ve harici düşmanlar, emellerine ulaşmak için şerefli ordumuza, kahraman polis teşkilatımıza ve diğer kamu kurumlarımıza sızdırdıkları hainler eliyle kalkışma girişiminde bulunmuşlardır.  Yürekleri vatan, millet ve bayrak uğrunda asırlardır aynı duygularla çarpan, birlik ve beraberlikte kenetlenen bu milletin evlatları, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı üzerine cesaretle sokakları, meydanları doldurmuş; karanlığa ışık olarak hainlerin hevesini kursağında bırakmıştır. İstiklal ve istikbali uğruna hiçbir zaman canını ortaya koymaktan sakınmayan vatandaşlarımız, yine kendine yakışanı yapmış ve hain FETÖ yapılanmasının alçak girişimini hezimete uğratmıştır.
 
O gece, göğsünü hain darbecilere siper eden; tankların, tüfeğin, uçağın, helikopterin karşısında sadece ve sadece imanı ve inancıyla duran milletimiz hem tüm dünyaya hem de gelecek kuşaklara eşi bulunmaz bir vatan sevgisi örneği sergilemiştir. Vatan söz konusu olduğunda; aynı Çanakkale’de, aynı Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi Türk milletinin birlik ve beraberlik içerisinde, omuz omuza ve gözünü kırpmadan kahramanca mücadele verdiği tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir.
 
15 Temmuz 2016 gecesinde milli iradeyi haykıran bu millet, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen vatan hainlerine hiçbir zaman fırsat vermeyecektir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılında, devletimizin ve milletimizin birlik ve beraberliği ile büyük ve güçlü Türkiye hedefimize kararlılıkla ilerliyoruz. Kadim tarihimizde olduğu gibi nice zaferlere, nice başarılı işlere imza atacağımıza olan inancım tamdır.
 
“Milletin Zaferi” uğruna mücadele veren 15 Temmuz şehitlerimiz ve gazilerimiz başta olmak üzere, tarih boyunca aynı ortak mukaddes değerlerimiz uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Fedakarlıkla direnerek kahramanlık destanı yazan, demokrasiye sahip çıkan Türk milletinin evladı olmakla gurur duyuyorum.

Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu Bakan Ersoy Çankırı’da: Yıldıztepe ve Çerkeş’te İncelemelerde Bulundu

Kaynak: Haber Merkezi