ÖZELHABER/ 25 kadın sporcu, 4 erkek, 2 kadın Antrenör olarak toplam 31 kişi konaklamakta ve 1-6 Temmuz tarihleri arasında Çekya-Pragda yapılacak olan Softbol Avrupa Şampiyonası müsabakalarına hazırlık çalışmalarının gerçekleştiği Hamide Bıçkın Kamp Eğitim Merkezi'nde Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar ve basın mensupları bir araya geldi. 
Genç Sporcularla akşam yemeğinde bir araya gelen Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, genç sporcularla tanışarak sohbet etti. Akşam yemeğinin ardından Softbol maçını seyreden Vali Taşolar, maç sonrasında Softbol sopası ile atış yaptı.
Vali Taşolar, takım antrenmanın ardından sporcu ve Antrenörlerine yapacakları müsabakalarda başarı diledi.

“Tabii mücadele Bayrak için, hedefimiz bayrak için, ülkemiz için”

Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Nahit Şahin, “Türkiye Ragbi Federasyonu bünyesinde dört tane limit branş iki tane alt branş bulunduran bir federasyon. Beyzbol, softbol, rugby, bayrak, futbol ve alt branşta olimpik olmayan barajlarımız. Branşlarımızda Türkiye’de sportif faaliyetler var. Ülkemize Avrupa şampiyonasında, Avrupa Liglerini temsil etmek hedefliyoruz. Bugün Çankırı’dayız. Bir haftadır burada kampımız devam ediyor Çankırı’da U15 futbol milli takımımız sporcularımız hazırlanıyor, gençlerimiz hazırlanıyor. Prag da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası için milli takım çalışmamız, birinci kampımız burada, İkinci kampımız için inşallah yine burada yapacağız. Hedefimiz Avrupa Şampiyonası’nda en iyi sonuç almak. Bu Branşlar ülkemizde henüz 10-15 yıldır yapılıyor. Geçmişi var ama milli takım düzeyinde daha yeniyiz biz de o ülkeleri yakalamak için hızlı bir şekilde adapte olduk. Tabii mücadele Bayrak için, hedefimiz bayrak için, ülkemiz için. İnşallah çocuklarımızın geleceğine dokunacağız onlar da gereğini inşallah sahada yapacaklar.” Şeklinde konuştu.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var"

"Milli takımımıza başarılar diliyoruz"

Milli Takıma başarılar dileyen Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürü Sadık Ak, "Çankırı’da U15 Softbol milli takımımız 4 Haziran tarihinden bu yana şu anda kampta 14 Haziran'a kadar burada kamp eğitimi merkezinde kampa devam edecekler. Kampta 25 kadın sporcumuz, 4 Erkek Antrenör, 2 Kadın Antrenörümüz var ve kampa devam ediyorlar. Bu kamptan buradaki milli takımımız Çekya daki 1-6 Temmuz'da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'na inşallah buradan gidecekler. Milli takımımıza öncelikle buradan başarılar diliyoruz." dedi.

“Türkiye’de gelişmekte olan bir spor”

Türkiye Ragbi Federasyonu Teknik Direktörü Ertan Dağşan, “Türkiye Ragbi Federasyonu bünyesinde Softbol Antrenörlüğü yapmaktayım. Yaklaşık on yıldır bu sporla ilgileniyorum. Aslında geçmişimde profesyonel futbolculuğum var ama bu sporu tanıdıktan sonra tamamen buraya yöneldim. Aynı zamanda Beyzbol ve Softbol kolun milli takımı teknik direktörlüğünü ve Antrenörlüğünü yapıyorum. Softbol Branşı Türkiye’de yeni yeni tanınan, gelişmekte olan, önü de bizim gördüğüm sayıda çok açık bir Branştır. İnsanlar bu spora çocuklarını yollarken,  biraz geleneklerimize uzak bir spor gibi değerlendiriyor ama hiç alakası yok aslında büyüklerimizin, çocukken oynadığımız çelik çomak oyunun birebir kurallarıyla benzer, Avrupa bunu güzelce süslemiş. Kuralları biraz değiştirerek uluslararası dünyada çok fazla seyirciye hitap eden bir spor haline dönüştürmüş. Bizler Çankırı’da olmaktan son derece mutluyuz. Burada başta federasyon başkanımız, Çankırı Valimiz, Gençlik Spor İl Müdürümüz olmak üzere emeği geçen, katkı sunan herkes herkese teşekkür ediyoruz. Ayın beşi itibariyle buraya girdik. Nasip olursa on dördü itibariyle kampımız bitiyor çok verimli bir kamp oldu. Gerek hocalarımız, gerekse burada aldığımız destek personel alınması destekler son derece verimli, iyi bir kamp oldu. Niyetimiz ikinci kampı da bir şekilde değerlendirip ardından Avrupa’da maçlarımız var. Orada ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek. Yakın zamanda belki bu yıl bile olmazsa çok yakın bir zamanda uluslararası turnuvalarda da ciddi başarılar elde edeceklerine inanıyorum.” dedi.

Kaynak: Berkay Tozlu