ÖZEL HABER/Cankirihaber.net fahri muhabiri İsmail Çömlekci'nin haberine göre, parkın çimlerinin düzenli olarak bakım yapılmaması, yeşil alanların azlığını ortaya koyuyor. Bakımsız çimlerin yanı sıra, parktaki birçok bankın yıpranmış ve kırık olması da göze çarpıyor. Belediyenin bu gibi parklara yeterli bakımı yapmaması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Tekçam Parkı1      Tekçam Parkı4

Gündüz saatlerinde parkta kimsenin olmaması, çocukların oyun oynayabileceği alanların az ve bakımsızlığı büyük eksiklik olarak değerlendiriliyor. Demirlerin paslanmış olması ve parkın bakımsız görüntüsü, vatandaşların endişelerine neden oldu. Bazı vatandaşlar, parkın bu durumunda çocuklarını güvenle oynatamayacaklarını belirterek tepki gösterdi.

Tekçam Parkı8

İ.K adlı bir vatandaş ise şehir merkezinde ve parklarda ağaçlandırmanın ve yeşil alanların artırılması gerektiğini söyledi. Ağaçların olmamasının şehrin sıcak havalardan olumsuz etkilendiğini söyleyen İ.K, gölgelik alanların yetersizliğinin mevsimsel dengeleri bozduğunu ifade etti. Bu durumun önlenmesi için ağaçlandırmanın önemli olduğunu belirten İ.K, Çankırı Belediyesi’ne çim ekimi ve bakımı konusunda çağrıda bulunarak eksikliğin giderilmesi mahalle halkının isteklerinden biri olduğunu belirtti.

Çankırı'da Yükselen Farkındalık: İşitme Engelli Öğrencilere Yönelik Afet Eğitimi! Çankırı'da Yükselen Farkındalık: İşitme Engelli Öğrencilere Yönelik Afet Eğitimi!

Tekçam Parkı7

Tekçam Parkı5

Kaynak: Burak Kaya