Çankırı Kayak Takımı, kış sezonu hazırlıklarına hız kesmeden devam ediyor. Haftada bir gün dinlenme dışında her gün düzenli olarak 3’er saat güç ve kondisyon antrenmanları yapan takım, ocak ayında düzenlenecek il birinciliğine odaklanıyor. Mart ayına kadar sürecek olan kış sezonunda kar kayağı ve tekerlekli kayak yarışmalarına katılacak olan sporcular, Türkiye Şampiyonası'na da hazırlanıyor. Geçen yıl Çankırı’ya tam 48 madalya kazandıran ekip, bu yıl bu sayıyı iki katına çıkarmayı hedefliyor. Takımı, 4 antrenör büyük bir özenle müsabakalara hazırlıyor.

Takımda yer alan Ilgazlı sporcular, hafta içi ilçe sahasında ve kaymakamlık izniyle kapatılan yolda antrenman yaparken, hafta sonları Ilgaz Dağı’nda tekerlekli kayakla tırmanma ve koşu çalışmaları gerçekleştiriyor. Ulaşım sıkıntısı yaşayan takıma, hafta sonları için belediyeden ulaşım desteği talep ediliyor. TKF 2023-2024 sezonu kapsamında düzenlenen Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası’nda Çankırı, 17 il arasında 851 puanla 7. sırada yer aldı. Takım, 40 sporcusuyla madalyaya uzanma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

Çankırı Birlik Spor Kulübü, TVF Lisesine İkinci Sporcusunu Gönderdi Çankırı Birlik Spor Kulübü, TVF Lisesine İkinci Sporcusunu Gönderdi

Kaynak: Burak Kaya