Çankırı Karatekin Üniversitesi, kalite güvencesi süreçlerinde önemli bir aşamaya gelerek, Kurumsal Akreditasyon Programına dahil olmuştur. Bu bağlamda, bölüm ve program başkanları ile Bologna Eşgüdüm Komisyonu üyeleri geniş katılımlı bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirmiştir. Toplantıda, üniversitenin kalite güvencesi çalışmalarındaki başarı düzeyinin artırılması ve ulusal ile uluslararası düzeyde tercih edilebilir bir üniversite haline gelinmesi hedeflenmektedir.

Toplantının açılışında Rektör Çiftçi, katılımcıları selamlayarak yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Kurumsal akreditasyon programının önemine değinen Rektör, nitelik açısından akreditasyon ve kalite süreçlerinin tamamlanmasının elzem olduğunu vurguladı. Rektör, “Gayretle yapılan çalışmaların olumlu sonuçlarını görme zamanı geldi” dedi.

Bosna Hersek'te sel felaketi: 14 kişi hayatını kaybetti Bosna Hersek'te sel felaketi: 14 kişi hayatını kaybetti

Türkiye’nin küreselleşen dünyada önemli bir konumda olduğunu belirten Rektör Çiftçi, Kurumsal Akreditasyon Programına bir an önce dâhil olmak istediklerini ve akreditasyon süreçlerini hızlandırmaları gerektiğini ifade etti. Bologna aşamasının kalite ve akreditasyon süreçlerinin en önemli ayağı olduğunu vurgulayan Rektör, Avrupa Birliği ile uyum sağlama gerekliliğine dikkat çekti.

Geçen hafta ÇAKÜ heyetinin Bulgaristan’da gerçekleştirdiği temaslarla ilgili bilgi veren Rektör, Türkiye’nin eğitim, öğretim ve araştırma alanlarında önemli katkılar sağladığını gözlemlediklerini belirtti. ÇAKÜ’nün Türkiye’yi temsil eden üniversiteler arasında yer almasını arzuladıklarını ve birçok alanda bunu başardıklarını ifade etti.

Altyapı çalışmalarının hazırlandığını ve uluslararası iş birlikleri konusunda girişimlerin yapıldığını belirten Rektör Çiftçi, Türkiye’deki üniversitelere örnek olacak atılımlar yapacaklarını vurguladı. Eğitim ve öğretimin mevzuata uygun olması için azami dikkat göstereceklerini belirten Rektör, Bologna Koordinatörlüğü’nün yoğun bir şekilde çalıştığını ve bölüm başkanlarının da destek verdiğini ekledi.

Rektör Çiftçi, yükseköğretim denilince akla sadece belli başlı üniversitelerin gelmediğini, Anadolu’nun farklı yerlerinde kurulan üniversitelerin de önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin eğitim ve öğretim kalitesini artırmak adına önemli adımlar attığını vurgulayarak, uygulamaya koyacakları mesleki eğitim programlarına da dikkat çekti.

Son olarak, Bologna sürecini yürüten öğretim elemanlarının samimi bir şekilde çalıştıklarını ve sürecin başarıyla devam edeceğini ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti. ÇAKÜ’nün sınırlarını ve etkisini her geçen gün genişlettiğini belirterek, toplantının geleceğe yönelik projelere vesile olmasını temenni etti. Toplantı, Bologna Eşgüdüm Komisyonu’nun akreditasyon süreçlerine ilişkin değerlendirmeleriyle devam etti.

Kaynak: Karatekin Üniversitesi

Kaynak: Haber Merkezi