Çankırı'nın Ilgaz ilçesine bağlı Yukarıdere Köyü yakınlarında dün saat 17.00 sıralarında çıkan orman yangını, 17 saat süren yoğun çabaların ardından kontrol altına alındı. AFAD İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yangın, bölgedeki 44,17 hektarlık ormanlık alanda ciddi zarara yol açtı.

Yangını söndürme çalışmalarına 2 helikopter, 102 araç ve 267 personel katıldı. Ekiplerin yoğun çalışmaları sayesinde yangın daha fazla alana yayılmadan kontrol altına alındı. AFAD, yangın bölgesinde soğutma çalışmalarının devam ettiğini ve yangının tamamen söndürülmesinin ardından, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını bildirdi.

Yangın sırasında, olası tehlikeye karşı bölgedeki 4 köyden 125 vatandaş ve 126 hayvanın güvenli bölgelere tahliyesi gerçekleştirildi. AFAD, vatandaşların bölgedeki çalışmalara dair bilgilendirilmeye devam edileceğini belirtti.

Yetkililer, yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına odaklandıklarını, bu sürecin de tamamlanmasıyla yangının tamamen söndürüleceğini ifade etti. Vatandaşların bölgeye yaklaşmamaları ve güvenlik talimatlarına uymaları konusunda uyarıda bulunuldu.

Ilgaz Dağı’nda Kış Başlıyor: Kar Yağışı Turizmi Canlandırması Bekleniyor Ilgaz Dağı’nda Kış Başlıyor: Kar Yağışı Turizmi Canlandırması Bekleniyor

Ilgaz'daki bu büyük yangın, bölgenin doğal yapısına ciddi zarar verirken, yetkililerin hızlı müdahalesi sayesinde daha geniş alanların zarar görmesi önlendi. Yangının çıkış nedeni araştırılmaya devam ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı