Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, organ bağışının önemine vurgu yaparak, vatandaşları organ bağışında bulunmaya davet etti. Dr. Sarıkaya, son yıllarda organ nakli gerektiren hastalıkların artış gösterdiğini belirterek, organ bağışının hayati önem taşıdığını ifade etti.

Dr. Sarıkaya, doku ve organ nakli bekleyen hasta sayısının gün geçtikçe arttığına dikkat çekerek, "Organ nakli gerektiren hastalıklar son yıllarda hızla artıyor. Bu durum, organ bekleyen hasta sayısının giderek artmasına neden oluyor ve organ nakli, tıbbın en hızlı ilerleyen dallarından biri haline geldi. Türkiye Organ ve Doku Bağış Bilgi Sistemi (TODBS) üzerinden yapılan bağışlar, E-Devlet entegrasyonu sayesinde vatandaşlar tarafından kolayca görüntülenebiliyor. Hayatta ne zaman neye ihtiyacımız olacağı belli olmaz. Bir gün biz veya yakınlarımız organ bağışına ihtiyaç duyabiliriz. Bu nedenle, toplum olarak organ bağışı konusunda daha duyarlı ve hassas olmalıyız" dedi.

80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Hastanesi'nde Şifa Buldu 80 Yaşındaki Tevfik Akgündüz, Siirt Hastanesi'nde Şifa Buldu

18 yaşını doldurmuş ve akli dengesi yerinde olan herkesin organ bağışında bulunabileceğini belirten Dr. Sarıkaya, bağış yapmak isteyen vatandaşların, hastaneler, sağlık müdürlükleri, organ nakli yapan merkezler ve ilgili dernekler gibi kuruluşlara başvurabileceklerini söyledi. Tüm halkı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya çağıran Dr. Sarıkaya, "Bağışlanan her organ filizlenen bir candır" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı