Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında Çankırı da 2024 yılı faaliyetlerinden olan “Kurulum Hibesi Genç Girişimci" faaliyeti gereğince 40 yaş altı 5 genç girişimcimiz ile %70 Hibeli Ahır Modernizasyonu projeleri için hibe sözleşmesi imzalandı.

Çankırı'da Dini Nikahlı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Toprağa Verildi Çankırı'da Dini Nikahlı Eşi Tarafından Bıçaklanan Kadın Toprağa Verildi

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında İl Müdürlüğü’nde genç girişimcilere bilgi ve becerilerinin artması amacıyla Hayvancılık ve Hibe süreçleri konusunda Müdürlüğü’nde teknik elemanlarınca gerekli bilgilendirmeler yapıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Hüseyin Düzgün “Proje kapsamında 2023 yılında eğitime aldığımız genç girişimci kardeşlerimize sürdürdükleri hayvancılık faaliyetlerini daha modern bir şekilde sürdürmeleri amacı ile bu faaliyet programımıza alınmıştır. Bu faaliyet çerçevesinde toplam 2.857.000 tutarındaki projelere 2 Milyon Lira Hibe desteği sağlamış olacağız. Proje ile ilimiz Hayvansal üretim konusunda ivme kazanmaya devam edecektir." İfadelerinde bulundu.

Yapılan bilgilendirme toplantısının ardından 5 yararlanıcı ile hibe sözleşmesi imzalandı.

Kaynak: Çankırı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü