2014 yılında Yeni Çankırıspor adıyla kurulmasının ardından, Türkiye Futbol Federasyonu talimatları gereğince isim değişikliğine gidilerek 1074 Çankırıspor adını alan kulüp, 10 yıldır Çankırı Amatör Ligi'nde ve BAL Ligi'nde mücadele etti.

Kuruluşundan kısa bir süre sonra Çankırı Amatör Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayarak BAL Ligi'ne çıkmayı başaran 1074 Çankırıspor, ilk defa geçtiğimiz yıl BAL Ligi'nden düşerek Çankırı Amatör Futbol Ligi'nde mücadele etti.

Çankırı Amatör Futbol Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan 1074 Çankırıspor, Play-out Baraj maçında BAL Ligi'nde mücadele eden Çankırı Sarayspor 18 Kulübü'nü mağlup ederek 2024-2025 sezonunda Çankırı'yı yeniden BAL Ligi'nde temsil etmeye hak kazandı.

Çankırı'nın 3. Lig Hedefi

Çankırı'yı geçmişte olduğu gibi BAL Ligi'nde temsil etmeye hazırlanan 1074 Çankırıspor'da hedef, BAL Ligi'nde şampiyon olarak 3. Lig'e yükselmek. BAL Ligi'nde şampiyonluk hedefi ile hazırlıklara başlayan 1074 Çankırıspor bu doğrultuda çeşitli adımlar atmaya başladı.

Destek Turları Devam Edecek

Çankırıspor'un eski futbolcularından Sezai Zehiroğlu'nun başkanlığındaki 1074 Çankırıspor, sezon sonunda Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar ve Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen başta olmak üzere, siyasi parti temsilcilerine ziyaretlerde bulunarak yeni sezon için destek istedi. Başkan Zehiroğlu ve Kulüp Yönetimi tarafından destek turlarına devam edileceği öğrenildi. 

1074 Çankırıspor İsim ve Logo Değişikliği

Görüşmelerin olumlu geçtiği ziyaretlerin ardından yeni hedeflere 1074 Çankırıspor'un yeni bir vizyon ile çıkması yönünde görüş birliğine varıldı. Çankırı'nın 11 ilçesini ve Çankırı'nın tamamını kapsayan bir takım olma amacıyla ilk olarak isim ve logo değişikliğine gidildi.  Çankırı'nın topyekün bir şekilde destekleyeceği, taraflı tarafsız tüm Çankırılıların takımı olmak için adımlar atılmaya devam edilecek. 

Cankiri Futbol Kulubu Logosu

Çankırı Futbol Kulübü hangi takım?

1074 Çankırıspor adı Çankırı Futbol Kulübü olarak değiştirildi. Yeni sezonda "Çankırı FK" kısa adı ile maçlara çıkacak olan Çankırı Futbol Kulübü'nün resmi adı Çankırı Futbol ve Spor Kulübü oldu. Gençlik Spor Bakanlığı'na da kulüp başvurusunda bulunulan Çankırı FK'da futbolun yanı sıra diğer spor branşlarında da mücadele edilecek.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var" Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk: "Üç forvetle oynama seçeneğimiz var"

Çankırı Futbol Kulübü hangi ligde?

1074 Çankırıspor'un tüm haklarına sahip olan Çankırı Futbol Kulübü 2024-2025 sezonunda BAL Ligi'nde mücadele edecek. Çankırı FK'da ilk hedef BAL Ligi'nin şampiyon tamamlayarak 3. Lig'de mücadele etmek. Çankırı'nın profesyonel futbol liglerinde takımı bulunmuyor. 

Çankırı Futbol Kulübü, 1074 Çankırıspor'da olduğu gibi Çankırı yerelindeki alt liglerde de mücadelesine devam edecek. Çankırı FK bu sezon BAL Ligi'nin yanı sıra Ziraat Türkiye Kupası'nda da mücadele edecek.

Çankırı FK Logosu ne anlama geliyor?

Çankırı FK'nın logosunda yer alan kaplan, Çankırı'da 1970'li yıllardan beri devam eden Çorakyerler Kazı Alanı'nda çıkarılan "Kılıç Dişli Kaplan"ı ifade ediyor. Çankırı'da "Tuzi" olarak adlandırılan Kılıç Dişli Kaplan, Çankırı FK'nın logosunda yerini alırken, logonun orta alt kısmında Çankırı'nın 5 Bin Yıllık Yeraltı Tuz Şehri ve üst kısmında da 1074 yılında Emir Karatekin Bey tarafından fethedilen Çankırı Kalesi yer alıyor.

Corakyerler Kilic Disli Kaplan

Çankırı Futbol Kulübü renkleri nedir?

Çankırı FK'nın renkleri 1074 Çankırıspor'un kuruluşunda olduğu gibi mavi beyaz olarak devam ediyor.

Kaynak: Furkan Ercan