ÖZEL HABER/11 Eylül 2024 tarihinde Çankırı Atatürk Stadyumu’nda oynanan ve Çankırı FK’nın 2-1 mağlup olduğu Kırıkkale FK maçı, Çankırı Futbol Kulübü’nün sezon öncesi hazırlık sürecinde önemli bir sınav oldu. Maç sonrası Çankırı Haber.net’e özel röportaj veren Çankırı FK Teknik Direktörü Çetin Demir, karşılaşmanın ayrıntılarına dair kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

Çankırı Fk Kırıkkale Karşılaşma

1. Maçın genel performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? İlk yarıda yediğimiz erken gol takımın dengesini nasıl etkiledi?
Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir
, “Takımımız, rakibe nazaran henüz hazırlık döneminde. Bu yüzden performansımızın çok üst düzey olduğunu düşünmüyorum. Ligimizin başlamasına daha zaman olduğu için hazırlık sürecindeyiz. Ancak daha önce de belirttiğim gibi, son düdüğe kadar mücadele eden bir takım kurma hedefindeyiz. Erken yediğimiz gol, planlarımızda herhangi bir değişiklik yapmadı. Fakat sahada 10 kişi kalmamız, tüm planlarımızı ve oyun şablonumuzu değiştirmek zorunda bıraktı.” Dedi.

 

2. 47. dakikada Canberk Özçakır’ın attığı beraberlik golüyle maça tutunmayı başardık. O an, takımın morali nasıldı?
Teknik Adam Çetin Demir
, “Attığımız beraberlik golünden sonra takıma bir özgüven geldi. Attığımız gol çok önemliydi. Şampiyonluk için kurulmuş, yüksek bütçeli oyuncu grubuna karşı on kişiyle beraberliği sağlamak, onlara karşı baş edebileceğimizi göstermek adına çok önemliydi. ” Diye konuştu.

 

3. Maçın son dakikalarında gelen gol mağlubiyete sebep oldu. Bu golü nasıl değerlendiriyorsunuz ve yenilgiye ne gibi etkenler sebep oldu?
Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Demir
, “Maçın uzatmalara gitmesini her iki teknik direktör de istemedi. Çünkü hafta sonunda çok önemli maçları vardı. Biz de henüz tam olarak hazır olmadığımız için, uzatmaların sakatlık riskini arttıracağını düşünüyordum. Son dakikalarda yediğimiz gol ise tamamen pozisyon hatasından kaynaklandı. Bunun nedeni, aşırı yorgunluk ve konsantrasyon eksikliğiydi.” Dedi.

 

4. Özellikle ikinci yarıda takımın mücadele gücü oldukça yüksekti. 28. dakikadan itibaren 10 kişi kalmamıza rağmen gösterdiğimiz direnç hakkında ne düşünüyorsunuz?
Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir
, “İkinci yarıda, doğru dizilişle alan savunması yaparak rakibin savunmasının arkasında oluşacak büyük boşlukları süratli oyuncularımızla kontra ataklarla değerlendirmek istedik. On kişi kalmamıza rağmen, takımımızın gösterdiği direnç en büyük etken oldu. Seçtiğimiz oyuncuların kazanmaya alışık olması ve mağlubiyeti kabullenmeyen bir takım oluşturmamız sahada net bir şekilde görüldü. Bu durumu görmek beni çok mutlu etti.” Şeklinde konuştu.” Şeklinde konuştu.

17 yaşındaki Duru Basut, dansla uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ediyor 17 yaşındaki Duru Basut, dansla uluslararası arenada Türkiye’yi temsil ediyor

 

5. Bu mağlubiyetten çıkarılacak en önemli dersler nelerdir? Takımın eksik yanlarını nasıl güçlendirmeyi planlıyorsunuz?
Teknik Adam Çetin Demir
, “Bu mağlubiyetten çıkaracağımız en büyük ders, özellikle maçın ilk periyodunda oyuna daha iyi başlamamız ve daha fazla pas yaparak topun bizde kalmasını sağlamamız gerektiğidir. Maçın analizini yaparak, sporcu kardeşlerimle birlikte eksikliklerimizi belirleyip bol tekrarla bunları geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum.” Dedi.

 

6. Maçın hakem performansı hakkında görüşleriniz nelerdir? Kararların oyunun gidişatını etkilediğini düşünüyor musunuz?
Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Demir
, “Tabii, hakemler de en iyisini yapmaya çalışırlar çünkü ne kadar başarılı olurlarsa, üst lige çıkma ihtimalleri o kadar artar. Maalesef, bariz bir şekilde takdir haklarını rakipten yana kullandı. Ancak, maçın sonucunu etkileyecek belirgin bir hata yapmadı.” Diye konuştu.

Çetin Demir

 

7. 10 kişi kaldıktan sonra takımın gösterdiği direnç hakkında neler söylemek istersiniz? Eksik kalınan dakikalarda sergilenen oyun taktiksel olarak beklediğiniz gibi miydi?
Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir
, “Eksik kaldıktan sonra yaptığımız oyuncu değişiklikleri ve taktik değişikliklerin takım tarafından çok güzel uygulandığını düşünüyorum. Planladığımız organizasyonlar sonucunda pozisyonlara girdik, ancak maalesef son vuruş başarılı olmayınca, yaptığımız bütün planlar boşa çıkmış oldu.” Şeklinde konuştu.
 

8. Kırıkkale FK gibi güçlü bir takıma karşı mücadele etmek, takımın şampiyonluk yarışındaki iddiasını nasıl etkiledi?
Teknik Adam Çetin Demir
, “Tabii, bu kadar kaliteli bir takıma karşı gösterilen taktik disiplin ve direnç, ilerisi için oldukça umut verici. Grubumuzda etkili takımlar da bulunuyor ve onlara karşı bu güçlü oyunumuzla ön plana çıkmamız gerekiyor.” Dedi.

9. Önümüzdeki maçlar için nasıl bir strateji izleyeceksiniz? Takımda değişiklikler veya taktiksel iyileştirmeler planlıyor musunuz?
Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Demir
, “Takımın belli başlı birkaç oyun planı var. Bu oyun planları üzerinde bol bol tekrar yaparak oyunumuzu güçlendirmeye çalışacağız.” Diye konuştu.

Çankırı Fk Teknik Direktörü Çetin Demir 

10. Çankırı FK’nın bu sezonki hedefleri doğrultusunda bu mağlubiyetin takım üzerinde nasıl bir etkisi oldu? Bundan sonra için güçlü sistemsel bir planı devreye alacak mısınız?
Teknik Adam Çetin Demir
, “Bu maçın bizim için çok iyi bir hazırlık maçı olduğunu düşünüyorum. Soyunma odasında takımımla yaptığım konuşmada, sonucun çok önemli olmadığını, oyunumuzu ve taktiklerimizi güçlendirecek bir oyun sergilememiz gerektiğini vurguladım. Bu maçın, bizim için çok iyi bir fırsat olduğunu konuştuk.” Şeklinde konuştu.

Çankırı Futbol Kulübünün Tecrübeli Teknik Adamı Çetin Demir, Genç Yarenler taraftar gurubuna da teşekkür etti açıklamasında, “Bizim zaten güçlü bir sistemsel planımız var ve bu plan üzerinde her geçen gün daha fazla çalışarak geliştirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz doğrultusunda yapılan bu çalışmaların, takımı daha iyi bir seviyeye taşıyacağını düşünüyorum. Hafta içi oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası maçına stada gelen tüm taraftarlara çok teşekkür ederim; müthiş bir destek verdiler. Bu desteğin artarak devam edeceğini düşünüyorum. Takımı şampiyonluk havasına sokarak, her geçen gün daha fazla destek ile stadımızı cehenneme çevirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu işi hep birlikte başaracağımıza inanıyorum.” Dedi.


HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya