ÖZEL HABER/Çankırı Futbol Kulübü, 6 Ekim 2024 Pazar günü GM Sinanspor’a karşı oynadığı sezonun ilk maçında 1-0’lık galibiyetle sezona hızlı bir başlangıç yaptı. Karşılaşma, her iki takım için de zorlu geçti; ancak maçın tek golü, Çankırı FK oyuncusu Canberk Özçakır'dan geldi. Özçakır, 68. dakikada attığı golle takımını öne geçirdi ve galibiyeti getiren isim oldu.

Maç sonrası Çankırı FK Teknik Direktörü Çetin Demir, bu önemli galibiyeti değerlendirdi. Demir, özellikle savunmada gösterilen performanstan memnun olduğunu ve galibiyetin takım moralini yüksek tutmak için çok önemli olduğunu ifade etti. Çetin Demir, sezonun ilk maçlarının her zaman zorlu geçtiğini, ancak bu galibiyetin hem takım hem de taraftarlar için büyük bir moral kaynağı olduğunu vurguladı.

Demir, ayrıca takımın oyun disiplininden ödün vermediğini ve Canberk Özçakır’ın golünün rakibin direncini kırdığını belirtti. Çankırı FK'nın sezon hedefinin profesyonel lige yükselmek olduğunu ifade eden teknik direktör, gelecek maçlarda da aynı mücadeleci ruhu sahaya yansıtarak başarıyı hedeflediklerini söyledi.

Röportajda, Demir, taraftarlara teşekkür ederek sezon boyunca yanlarında olmalarını istedi. Çankırı FK, iç sahada oynayacağı önümüzdeki maçta Karadeniz Ereğli Belediyespor'u ağırlayarak, galibiyet serisini sürdürmek istiyor.
 

Çankırı Fk Teknik Direktörü Çetin Demir

Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir, GM Sinanspor maçındaki 1-0 skorluk galibiyet sonrasında Çankırı Haber.net'e açıklamada bulunarak soruları yanıtladı.

1- Maçın genel değerlendirmesini yapar mısınız? İlk yarıda her iki takım da fazla pozisyon bulamadı. Bu bölümde oyun planınızda değişiklik yapmayı düşündünüz mü?

Çankırı Futbol Kulübü Teknik Direktörü Çetin Demir, "İlk yarıda rakibimizin hiç pozisyonu yoktu; ancak bizim birinci dakikada çok net bir pozisyonumuz vardı. Canberk’in karşı karşıya kalıp kaçırdığı bir fırsat ve duran topta seken topu boş kaleye Taha’nın kafayla vuramaması gibi durumlar yaşandı. Bütün bunlar yaşanırken ilk devrede 2-3 oyuncunun pozisyon değişikliği yaparak rakibin dengesini bozmaya çalıştık." dedi.

2- İkinci yarıda Canberk Özçakır’ın attığı golle 1-0 öne geçtiniz. Bu golün maçın kaderini belirlediğini söyleyebilir miyiz? Gol sonrası takımın gösterdiği performanstan memnun musunuz?
Teknik Adam Çetin Demir, "Canberk'in attığı gol bizim için çok değerliydi çünkü rakibin direncini kırdı. Kapanan rakibimiz, daha fazla risk alarak üstümüze gelmeye çalıştı. Golden sonra da, oyun disiplininden kopmayan bir performans sergilendi; bu durumdan dolayı memnunum." diye konuştu.

3- Maç boyunca GM Sinanspor üç net pozisyon yakaladı ancak gol bulamadı. Savunma oyuncularınızın ve kalecinizin performansını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çetin Demir, "Ben, rakibimizin bir tane kontra ataktan bulduğu pozisyon dışında bir pozisyon olduğunu düşünmüyorum. Savunmada oynayan oyuncular elbette görevlerini yaptı, ancak takım savunması hepsinden çok daha iyiydi." dedi.

Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail'in saldırılarına sert tepki: "Artık yeter!" Kerem Aktürkoğlu'ndan İsrail'in saldırılarına sert tepki: "Artık yeter!"

4- Bu galibiyetle sezona üç puanla başlamak Çankırı FK için ne anlam ifade ediyor? Takımın moral ve motivasyonunu nasıl etkiledi?
Çankırı FK Teknik Direktörü Çetin Demir, "Deplasmanda alınan bu galibiyet kesinlikle çok önemliydi. Maçtan önce verdiğim demeçlerde liglerin ilk maçlarının çok zor geçeceğini söylemiştim. Morale ve motivasyona anlamında bizim için çok önemli bir galibiyet olduğunu düşünüyorum." şeklinde konuştu.

5- Yeni transfer Canberk Özçakır’ın performansı hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun içindeki rolü ve goldeki katkısı sizin beklentilerinizi karşıladı mı?
Teknik Direktör Çetin Demir, "Canberk bizim için çok önemli ve değerli bir oyuncu; diğer oyuncularımızın da olduğu gibi, oyun içindeki rolünü ve görevini layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyorum." diye konuştu.

6- Önümüzdeki hafta kendi evinizde Karadeniz Ereğli Belediyespor’u ağırlayacaksınız. Bu maça yönelik hazırlıklarınız ve stratejileriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
Teknik Adam Çetin Demir, "Bu maçla ilgili hazırlıklarımız, diğer maçlarda yaptığımız hazırlıklardan farklı değil; ancak rakibimiz sayılabilecek bir takımla oynamak bizi daha fazla motive ediyor. Bu ligin son maçı değil ve şampiyonluğu belirleyecek maç da değil; ancak iç saha ve seyirci avantajını kullanarak rakibimizi yenmek istiyoruz." dedi.

7- Deplasmanda elde edilen bu galibiyet, taraftarlar ve camiada büyük bir heyecan yarattı. Bu galibiyeti taraftarlarınıza nasıl bir mesaj olarak görüyorsunuz?
Çankırı FK Teknik Direktörü Çetin Demir, "Özellikle taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Deplasmanda bizi müthiş desteklediler ve çok iyi arkamızda durdular. Bu desteğin, bu haftaki maçta ve sezon boyunca devam etmesini bekliyorum. Hep birlikte yolun sonunda şampiyonluğu yaşayacağımızı düşünüyorum." dedi.

8- Takımınızın sezon boyunca hedefleri neler? Bu galibiyet, sezonun geri kalanına yönelik beklentilerinizi nasıl şekillendirdi?
Çetin Demir, "Hedefimiz belli. Daha önce de söylemiştim, bu takımı profesyonel lige çıkarmak. Sezonun geri kalan kısmında ise kendi oyun düzenimizi geliştirmek ve galibiyet serisini kovalamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

9- GM Sinanspor maçı özelinde, takım olarak iyileştirilmesi gereken noktalar olduğunu düşünüyor musunuz? Gelecek maçlarda hangi alanlarda daha iyi olmayı planlıyorsunuz?
Teknik Adam Çetin Demir, "Maçın analizini yaparak, her hafta yapamadığımız eksik gördüğümüz noktaların üzerinde çalışıp bunları daha fazla geliştirmeye çalışacağız." diye konuştu.

10- Son olarak, Çankırı FK taraftarlarına bir mesajınız var mı? Bu sezon onların desteğiyle neler başarabileceğinizi düşünüyorsunuz?
Teknik Direktör Çetin Demir, "Taraftarlarımız ile her geçen gün daha fazla bir bütünleşme sağlayarak büyük bir güç olacağımızı düşünüyorum. Dışarıdan gelebilecek art niyetli olumsuz düşüncelerin karşısında durmak, hep birlikte bir duvar gibi karşı koymak çok önemli. Onların desteği bizim için bir 12. adam gibi; bu desteğin sezon boyunca süreceğini düşünüyorum." diyerek sözlerine son verdi.

HABER: Burak Kaya

Kaynak: Burak Kaya