Çankırı’da yardımlaşma ve dayanışma adına önemli bir adım atan EL Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açıldı. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, eşi Betül Esen ve Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar’ın eşi Didem Taşolar’ın katılımıyla gerçekleşen açılış, vatandaşların yoğun ilgisini topladı. Dernek Başkanı Ali Yıldırım, açılış konuşmasında derneğin misyonunu ve hedeflerini açıkladı.

Çankırı'nın Renkli Kültürü Sultanbeyli Memleket Günleri'nde! Kaçırılmayacak Etkinlik 21 Ekim'de Çankırı'nın Renkli Kültürü Sultanbeyli Memleket Günleri'nde! Kaçırılmayacak Etkinlik 21 Ekim'de

Dernek Başkanı Ali Yıldırım, “Derneğimizi kurarken adından anlaşılacağı gibi ele ele vererek dayanışma içinde ihtiyaç sahiplerine el uzatabilme misyonuyla yola çıktık. Çıktığımız bu yolda sizlerinde maddi ve manevi destekleriyle daha sağlam adımlar atacağımıza inanıyoruz. Derneğimizin yardım ağı geniş kapsamlı olup bir alan üzerinde sınırlandırılmamıştır. Bazen küçük bir mutfak tüpü, bazen öğrencinin yemek ihtiyacı bazen ise baştan aşağıya dizdiğimiz bir ev. Eğer tadını bilirseniz emeği paylaşmak, emekten daha lezzetlidir” ifadelerini kullandı. Derneğin yardımlarını geniş bir yelpazede sunacağını belirten Yıldırım, “Bazen bir mutfak tüpü, bazen öğrencilerin yemek ihtiyacı, bazen de bir ailenin ev düzenlemesi gibi ihtiyaçları karşılayacağız. Emekten daha değerli olan şey, emeği paylaşmaktır,” diyerek dayanışmanın önemine vurgu yaptı.

Çankırı EL Ele Derneği, yardımlaşma ve dayanışma kültürünü güçlendirerek, ihtiyaç sahibi ailelere destek sağlamayı hedefliyor. Maddi ve manevi yardım ile kente katkı sağlamayı amaçlayan dernek, sosyal destek anlamında Çankırı’da örnek bir adım attı.

Kaynak: Berkay Tozlu