Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Çankırı Milletvekili Doç. Dr. Pelin Yılık, Türkiye-Kıbrıs ilişkilerinin önemli bir dönüm noktası olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü münasebetiyle Kıbrıs'ın başkenti Lefkoşa'ya ziyaret gerçekleştirdi.

Başkan Esen ve Milletvekili Yılık, ziyaretleri kapsamında Kıbrıs'ın tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıma fırsatı buldu. Ayrıca, Kıbrıs Türk halkının barış ve güvenliği için önemli bir adım olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın sembolik önemini vurgulayan etkinliklere katıldılar.

Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetinde 2 kişi gözaltına alındı Diyarbakır’daki Narin Güran cinayetinde 2 kişi gözaltına alındı

Ziyaretleri sırasında Başkan Esen ve Milletvekili Yılık, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının yanında olduklarını ve bu önemli tarihî olayın hatırasını yaşatma adına çeşitli temaslarda bulundular. Türkiye-Kıbrıs ilişkilerinin güçlenmesine katkı sağlayan bu ziyaret, kardeşlik ve dayanışma duygularını pekiştirdi.

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ve Çankırı Milletvekili Doç. Dr. Pelin Yılık'ın Kıbrıs ziyareti, Türkiye'nin ve Kıbrıs Türk halkının ortak değerlerine verdiği önemi gözler önüne serdi. Bu anlamlı ziyaret, tarihî ve kültürel bağların güçlenmesine ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağladı.

Kaynak: Berkay Tozlu