ÖZEL HABER/Çankırı siyasetinde taşlar yerinden oynuyor ve siyaset yeniden şekilleniyor. Pek çok partide istifalar zaman zaman gündeme gelirken, son istifa haberi AK Parti'nin eski Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı’dan geldi. Çankırı Haber.net’e konuşan Arı, istifa kararının sebeplerine dair önemli açıklamalarda bulunarak, "AK Parti, insan kaynağını tüketti. Artık liyakat sahibi kimse kalmadı," ifadelerini kullandı.

Dikkat çeken açıklamalarında Arı, Yeniden Refah Partisi'ne katıldığını ve bu kararı almasının nedenlerini açıkladı. Geçtiğimiz gün, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muhammed Fatih Müjdeci’den Eldivan İlçe Başkanlığı görevi için yetki belgesini alan Arı, “Yeniden Refah kadrolarına güveniyorum,” diyerek yeni partisindeki hedeflerinden bahsetti.



Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Mehmet Arı, Çankırı Haber.net’in sorularını yanıtladı.

 

AK Parti'den ayrılış sürecinde herhangi bir dargınlık oldu mu? 

Eldivan Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Mehmet Arı, “Dargınlık olarak değil de yani süreç işleyişi benim hoşuma gitmedi. İl Başkanı'yla Bizzat görüştüm. İl Başkanı bana biz bu süreci sağlıklı yürüteceğiz dedi. Gidip yüz yüze hanelerde en az on on beş kişiyi Eldivan'a göndereceğim. Hanelerde yüz yüze anket yaptıracağım. Kim en çok oy alıyorsa onu göstereceğim. Kimse benim babamın oğlu değil dedi. Ama biz bunu yapsın diye bekle bekledik. Böyle bir uygulama yapılmadı. Sadece bir telefonla anket yapıldı. Onun sonucunda da işte mevcut belediye başkanıyla devam kararı alındı. Yani bu benim pek içime sinmedi. Ondan dolayı AK Parti'de siyaset yapmak istemedim.” Diye konuştu.


Yeniden Refah Partisi'ne bir geçiş süreci oldu ve Eldivan İlçe Başkanlığına siz atandınız? Şimdi Yeniden Refah Partisi'ni nasıl görüyorsunuz? Burada yeni umutlar, yeni projeler, Eldivan için neler var aklınızda?

Eldivan Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Arı, “Ben zaten uzun zamandır Eldivan siyasetiyle ilgileniyorum. Eldivanla ilgili her zaman projelerimiz var. Şu an Eldivan tarihinin en sönük dönemini yaşıyor. İlçede nüfus çok azaldı. Ticaret nerede gelirse durma noktasına geldi. Üniversitenin gitmesinden sonra zaten ilçe problem yaşamaya başladı yani. Eldivan’ın hem sosyal anlamda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Hem kültürel mirasımızı yaşatacak işler yapmamız gerekiyor. Hem üniversitenin tekrardan Eldivan’a kazandırmak gerekiyor. Ticaret hacminin geliştirilip yeni iş yerleri yapılması gerekiyor. Yani çok başlık var. Bunların hepsine ben eskiden beri hakimim ama işte bunları yapacak fırsat oluşturmaya çalışıyorum kendime. Yeniden Refah Partisi'yle birlikte biz bunu yapabiliriz. Çünkü yeniden Refah Partisi’ne bizim geçiş sebebimiz şu; Genç bir kadro var. Genel başkanı, genç eğitimli partide görev alan insanlar genç, eğitimli insanlar, liyakatli insanlar. AK Parti insan kaynağını tüketti. Liyakatli, kimse kalmadı. Problem bu yani. Benim asıl tespit ettiğim sorum bu yani. AK Parti'deki insan kaynağının tükenmiş olması. AK Parti kadrolarında liyakatli insanların bulunmaması benim ayrılışımdaki diğer bir etken ve bu partiye geçişimdeki etkenlerden en başta geleni bu” Şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “987 bin yatak kapasitesi ile gençlerimize büyük destek sağlıyoruz” Gençlik ve Spor Bakanı Bak: “987 bin yatak kapasitesi ile gençlerimize büyük destek sağlıyoruz”


Yeniden Refah Partisi Eldivan için yeni bir umut mu?

YRP İlçe Başkanı Mehmet Arı, “Ben Yeniden Refah kadrolarına güveniyorum. Kendi potansiyelimi de bildiğim için Yeniden Refah'la birlikte önümüzdeki süreçte Eldivan için çok iyi hizmetler edebiliriz. Buna inanıyorum.
Bize başka partilerden de teklif geldi. Ben son beş altı aydır aktif siyasetin içerisinde bulunmuyorum ama bize başka partilerden de teklif geldi. Değerlendirdik. Bizim görüşümüze en mantıklı, en yatkın olan burası olduğu için burayı kabul ettik.” Dedi.

HABER: Burak Kaya


Mehmet Arı, Yeniden Refah Partisi Eldivan İlçe Başkanı Oldu-1

Kaynak: Burak Kaya