Çankırı Karatekin Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü ile Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü Mezuniyet Sergisi, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi’nin katılımıyla Uluyazı Kampüsü SKS Fuaye Salonu’nda açıldı. ÇAKÜFEST 2024 Bilim, Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında açılan sergi, yoğun ilgi gördü.

Advdgsdgag

Sergi açılışında konuşan Rektör Çiftçi, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesinde ortaya koyulan eserlerin yurt çapında ilgiyle takip edildiğini belirterek ÇAKÜ’nün sanat alanında yüz akı eserlerinin olduğunu ifade etti. Rektör Çiftçi, devamında Üniversitemizi sanat alanında güçlendiren, ayrı bir bakış açısı kazandıran tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkür ederek aynı havayı teneffüs etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sanatın estetik yanına dikkat çeken ve bu estetikten istifade etmek istediklerini belirten Rektör Çiftçi, medeniyet inşasında ilim insanlarının ve sanatkârların mühim rolü olduğunu hatırlattı.

Erzurum’da Bilim Türkiye Programı Açılışı Erzurum’da Bilim Türkiye Programı Açılışı

Akademik vasfın yanı sıra sanatçı olmanın da gururunu taşıyan akademisyen ve öğrencileri takdir ettiklerini ifade eden Rektör Çiftçi, Mezuniyet Sergisi’nin hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenleri tebrik etti.

Kaynak: Haber Bülteni