Ünlü Boksör Buse Naz Çakıroğlu ve babası gündeme geldi. Bu yazıda Buse Naz Çakıroğlu ve babasını detaylı şekilde ele alacağız.

Buse Naz Çakıroğlu babası kimdir?

Buse Naz Çakıroğlu’nun babası ile ilgili kamuoyuyla paylaşılmış kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Buse Naz Çakıroğlu Babası

Turhan Çömez kimdir? Nereli? Turhan Çömez kimdir? Nereli?

Buse Naz Çakıroğlu kimdir?

Buse Naz Çakıroğlu, 26 Mayıs 1996 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelmiş bir Türk boksördür ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nde spor yapmaktadır. Spor kariyerinde önemli başarılara imza atan Çakıroğlu, özellikle Avrupa ve dünya boks arenasında dikkat çeken bir isim olmuştur.

Buse Naz Çakıroğlu'nun boks kariyeri, erken yaşta başladığı başarılı bir serüvenle dikkat çekmektedir. 2018 yılında Bulgaristan'da düzenlenen EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanarak uluslararası arenada kendini göstermeye başladı. Aynı yıl Romanya'da yapılan 22 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda ise altın madalya elde etti. 

2019 yılında, Rusya'daki AIBA Büyük Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalya kazanan Çakıroğlu, Çek Cumhuriyeti'ndeki Uluslararası Eli Boks Turnuvası ve Minsk'te düzenlenen 2019 Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazandı. Madrid'deki EUBC Büyük Kadınlar Avrupa Boks Şampiyonası'nda 51 kiloda şampiyon olup, en iyi kadın boksör ödülünü kazandı.

2021'de Tokyo Olimpiyatları'na katılma kotası elde eden Çakıroğlu, Türkiye'nin Olimpiyatlara kota kazanan ilk kadın boksörü olma unvanına sahip. Tokyo'daki olimpiyatlarda sinek sıklet kategorisinde gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Buse Naz Çakıroğlu

2022 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda altın madalya kazanan Çakıroğlu, aynı yıl Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen Avrupa Kadınlar Boks Şampiyonası'nda da altın madalya kazandı. Polonya'da yapılan 3. Avrupa Oyunları'nda kadınlar hafif sinek sıklet kategorisinde altın madalya kazanarak 2024 Yaz Olimpiyatları için kota kazandı.

2023 yılında Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nü kazanan Çakıroğlu, 2024 Avrupa Boks Şampiyonası'nda 52 kilo kategorisinde altın madalya kazanarak üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Ancak, 2024 Yaz Olimpiyatları'nda Çinli boksör Wu Yu'ya yenilerek 51 kilo kategorisinde gümüş madalya elde etti.

Yükseköğrenimini Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümünde tamamlayan Çakıroğlu, boks kariyerindeki başarıları ile Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmektedir.

Buse Naz Çakıroğlu'nun başarıları, genç sporculara ilham vermeye devam etmekte ve Türk boksunun uluslararası arenadaki prestijini artırmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi