Nedim Şener kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor? Nedim Şener kimdir? Kaç yaşında, ne iş yapıyor?

Oyuncu ve senarist Gupse Özay'ın babası gündeme geldi. Bu yazıda "Gupse Özay babası kimdir?", "Gupse Özay babası ne iş yapıyor?" ve "Gupse Özay kimdir?" sorularının cevaplarını bulabileceksiniz.

Gupse Özay babası kimdir?

Ünlü oyuncu Gupse Özay'ın babası Avukat Senih Özay'dır. Senih Özay, 31 Aralık 1951 tarihinde dünyaya gelmiştir. Gupse Özay, Betal Özay, Onur Özay adında 3 çocuğu bulunan Senih Özay, 1973 yılında Özay & Özay Avukatlık Bürosu'nu kurmuştur.

Gupse Özay Babası Kimdir,

Gupse Özay babası ne iş yapıyor?

72 yaşındaki Senih Özay'ın mesleği avukatlıktır. Özay, Özay & Özay Avukatlık Bürosu'nun kurucusudur.

Gupse Özay kimdir?

Gupse Özay, 30 Temmuz 1984 tarihinde İzmir’de Çerkes kökenli bir ailenin en küçük çocuğu olarak dünyaya geldi. Çerkesçe’de adı “canımın içi” anlamına gelmektedir. Ege Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü'nden mezun olan Özay, üniversite yıllarında Yaman Yaşamışım adlı belgesel ile ödül kazandı.

Üniversite eğitiminin ardından, çeşitli medya alanlarında deneyim kazanan Özay, TRT'den yapım şirketlerine, magazin dergilerinden dizi setlerine kadar birçok sektörde çalışma fırsatı buldu. Reklam yazarlığına yönelen Özay, bu alanda dört yıl çalıştıktan sonra, dizi sektörüne geçiş yaptı. İlk dizi denemeleri ve psikolog skeçleri ile tanınmaya başladı. Özay, bu süreçte Yalan Dünya dizisinde rol aldı ve bu dizi sayesinde geniş bir izleyici kitlesi tarafından tanındı. Dizi başarısının ardından, Dacia'nın reklamında da yer aldı.

Gupse Özay Babası

Gupse Özay, sinema kariyerine 14 Kasım 2014 tarihinde vizyona giren ve senaryosunu kendi yazıp, Hakan Algül’ün yönettiği Deliha filmi ile adım attı. Filmde Zeliha karakterini canlandırdı. Ardından, 8 Nisan 2016 tarihinde vizyona giren Küçük Esnaf filminde Burcu karakteriyle başrol oynadı. 2 Aralık 2016'da gösterime giren ve senaryosunu yazıp ana karakter olarak rol aldığı Görümce filmi ile başarısını pekiştirdi. 11 Ocak 2018 tarihinde, hem senaryosunu yazıp hem de başrolünü üstlendiği Deliha 2 filmi vizyona girdi.

31 Ocak 2020 tarihinde, hem yazıp hem de oynadığı Eltilerin Savaşı adlı komedi filmi izleyiciyle buluştu. Ayrıca, 2020-2022 yılları arasında UN Women Turkey'nin sözcüsü olarak toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularında farkındalık yaratmaya çalıştı.

Gupse Özay, 2014 yılında Deliha filmi setinde tanıştığı ve 6 yıl birlikte olduğu Barış Arduç ile 29 Temmuz 2020’de İzmir’in Çeşme ilçesinde evlendi. Çift, 9 Eylül 2022 tarihinde "Jan Asya" adını verdikleri kızlarını kucaklarına aldı. 

Gupse Özay, hem meslek hayatında hem de özel yaşamında başarılı ve dengeli bir şekilde ilerlemeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi