Enerji Bakanı Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 2028 hedeflerini açıkladı Enerji Bakanı Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin 2028 hedeflerini açıkladı

Bursa'nın meşhur siyah incirlerinde hasat dönemi başladı. Bu yıl hava koşullarının etkisiyle geçen yıla göre 20 gün önce başlayan hasat, meyvenin kalitesini ve rekoltesini artırdı. Dünyanın en kaliteli siyah inciri olarak bilinen bu meyve, bu yıl dökülme yaşanmaması nedeniyle yüzde 15 oranında bir rekolte artışı sağladı.

Çağlayan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Emre Ertaş, bu yılki hasadın geçen yıla göre daha verimli olduğunu belirtti. Ertaş, “Bu sene ürün kalitesi geçen seneye göre daha iyi. Geçen yıl dökülme yaşanmıştı, ancak bu sene bu sorunla karşılaşmadık. Dünyada bu kadar nadir ve özel bir meyve türü daha yok” dedi.

Siyah incirin ihracat piyasasına dair bilgiler veren Ertaş, “Bursa'dan çıkan incirler genellikle Avrupa ülkelerine, özellikle Rusya'ya ihraç ediliyor. İç piyasada ise İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli bölgelerine gönderiyoruz. Almanya'ya da ihraç ediyoruz” şeklinde konuştu.

Çiftçi Sefa Balaban ise, “Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Çağlayan Mahallesi'nde yaklaşık 10 kuşaktan fazladır çiftçilik yapıyoruz. Bu yıl hasada 1 hafta 10 gün erken başladık. Hava şartları nedeniyle geçen yıl dökülme yaşanmıştı, bu yıl ise daha iyi bir durumdayız. İncir, akşam ve sabah sıcaklarını sever ve doğal olarak yetişir. Kimyasal ilaç kullanımı söz konusu değildir” ifadelerini kullandı.

Siyah incirlerin toplanmasıyla birlikte, kaliteli ve bol ürünlerin pazara sunulması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı