Bursa'da 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu'nun bahar nezlesi nedeniyle hastaneye gitmesinin ardından hayatını kaybetmesi, büyük üzüntü ve tartışmalara yol açtı. 19 Mayıs Pazar günü, Yüsra Türkoğlu, bahar nezlesi şikayeti ile saat 20.00 sıralarında Bursa Şehir Hastanesi'ne baba Cemil Türkoğlu ve anne Azime Buse Türkoğlu tarafından götürüldü. Aileye göre, hastanede Yüsra'ya yanlış bir serum uygulandı ve bu durum kızlarının sağlık durumunu hızla kötüleştirdi.

Serum takıldıktan yaklaşık yarım saat sonra Yüsra'nın fenalaşması üzerine, başka bir doktor aileye durumun kötüye gittiğini bildirdi. Türkoğlu ailesinin iddiasına göre, Yüsra 10 saat boyunca aynı sedyede bekletildi. Gözleri şişen, karnı ağrıyan ve tansiyonu düşen Yüsra'nın sağlık durumu sabah saatlerinde kritik hale geldi. Kardiyoloji doktoru tarafından kontrol edilen Yüsra'nın kalbinin durduğu ve yoğun bakıma alındığı bildirildi. Ancak, tüm müdahalelere rağmen Yüsra kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Yüsra'nın cenazesi Bursa Adli Tıp Morgu'nda yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan otopsi raporunda, tedavi sırasında kullanılan ilaçların toksik düzeyde olmadığı ve aranan toksik maddelerin bulunmadığı ifade edildi. Yüsra'nın ölümüne kalp kası enfeksiyonu ve gelişen komplikasyonların neden olduğu belirtildi.

Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek Çayırova'da Glütensiz Yemek Yarışması: 13 İlden Aşçılar Hünerlerini Sergileyecek

Aile, yanlış serum uygulaması sebebiyle sorumlu olduklarını iddia ettikleri kurum ve kişiler hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili başlatılan soruşturma, sorumluların belirlenmesi ve olayın detaylarının aydınlatılması amacıyla devam ediyor. Bu trajik olay, hastanelerdeki tedavi süreçlerinin titizlikle yönetilmesinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı