Son zamanlarda dikkat çeken bir atama gerçekleşti. Özel Kalem Müdürü Burak Demiralp; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığı görevine getirildi. Bu atamanın ardından Burak Demiralp merak konusu oldu. Bu yazıda, "Burak Demiralp kimdir?" ve "Atama Kararı Resmi Gazete'de" gibi soruların cevaplarına ulaşabileceksiniz.

Burak Demiralp kimdir?

Burak Demiralp, 1986 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir. Eğitimine Ankara'da başlayan Demiralp, lisans eğitimini İşletme bölümünde tamamladıktan sonra, 2018 yılında İşletme (MBA) alanında yüksek lisans yaparak akademik kariyerini güçlendirmiştir. meslek hayatına 2004 yılında Başbakanlıkta adım atan Demiralp, burada Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, Başbakanlık Müşaviri ve Başbakan Özel Kalem Müdür Yardımcılığı gibi çok çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca bu süreçte çeşitli kurum ve kuruluşlarda yönetim kurulu üyeliği de yaparak kamu sektöründe geniş bir deneyim kazanmıştır.

Özel Kalem Müdürlüğü'nde Bakan Yarımcılığı'na

Burak Demiralp; Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçişle birlikte, 2018 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Özel Kalem Müdürü olarak atanmış ve başarılı projelere imza atmıştır. 2024 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Bakan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. Yeni görevinde Demiralp'in, Türkiye’nin çevre ve şehircilik politikalarının geliştirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilir şehirler oluşturulması konularında çalışmalar yapması bekleniyor.

Lale Cander kimdir? Neden istifa etti? Lale Cander kimdir? Neden istifa etti?

Burak Demiralp nereli ve kaç yaşında?

Burak Demiralp, 1986 yılında Ankara'da dünyaya gelmiştir, aslen Ankaralıdır. 2024 yılı itibarıyla 38 yaşındadır. Kendisinin doğum yeri ve yaşının yanı sıra, kamu hizmetindeki başarıları ve hedefleri dikkat çekmektedir.

Atama Kararı Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Burak Demiralp Özel Kalem Müdürlüğü'nden alınarak; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcılığı görevine atanmıştır. Atama kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmi olarak onaylanmıştır. Bu görevde Demiralp'in, Türkiye’nin çevre ve şehircilik politikalarının daha sürdürülebilir ve modern hale getirilmesi, iklim değişikliği ile mücadele ve yeşil alanların artırılması gibi konulara öncelik vermesi beklenmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi