Bolu'da faaliyet gösteren Beypiliç firması, atık suyunu arıtmadan dereye saldığı gerekçesiyle bir kez daha cezaya çarptırıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin denetimleri sonucunda, Beypiliç’in Büyüksu Deresi'ne arıtılmamış atık su bıraktığı tespit edildi. Bu, firmanın çevreyi kirletme nedeniyle aldığı 4. ceza oldu.

Çevreyi kasten kirlettiği gerekçesiyle Beypiliç'e 3 milyon 480 bin lira idari para cezası verildi. Ayrıca, firma hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Beypiliç, daha önce de aynı nedenlerle cezalandırılmıştı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, firmanın çevreye verdiği zararlar nedeniyle daha önce toplamda 4 milyon 540 bin lira para cezası uygulamıştı. Bu cezalara rağmen firmanın çevreyi kirletmeye devam ettiği görüldü.

Savcılık, Beypiliç'in çevreyi kasten kirletme suçlamasıyla yargılanması için gerekli yasal süreci başlattı. Vatandaşlar, çevrenin korunması ve firmanın bu tutumuna son verilmesi adına yetkililerin daha sıkı denetimler yapmasını talep ediyor.

Yağışlar Kazaya Yol Açtı: Hakkari’de 4 Kişi Yaralandı Yağışlar Kazaya Yol Açtı: Hakkari’de 4 Kişi Yaralandı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı