Malatya’da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı Malatya’da feci kaza: 3 ölü, 4 yaralı

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli'nde İstanbul yönünde yürütülen tünel uzatma çalışmaları nedeniyle D-100 kara yoluna yönlendirilen sürücüler, pazar günleri yaşanan trafik yoğunluğundan şikayetçi. Bu durumu hafifletmek amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü, 18 Ağustos 2024 Pazar günü saat 14.00 ile 23.00 arasında ağır taşıtlara geçiş yasağı getirdi.

Heyelan riski nedeniyle Bolu Dağı Tüneli'nin İstanbul yönündeki tüpü 67 metre uzatılmakta, bu sebeple sürücüler D-100 kara yoluna yönlendiriliyor. Bu durum, Bolu Dağı geçişinde zaman zaman uzun araç kuyruklarına yol açıyor. Sürücüler, yarım saat süren yolu saatler süren bir sürede geçebiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü, D-100 üzerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak için 18 Ağustos'ta saat 14.00 ile 23.00 arasında Bolu Dağı geçişinin ağır taşıtlara kapatılacağını açıkladı. Açıklamada, “Anadolu Otoyolu’nun Abant Kavşağı ile Kaynaşlı Kavşağı arasındaki 23 kilometrelik kesiminde İstanbul yönündeki trafik 31 Temmuz'dan itibaren D-100 Devlet Yolu üzerinden yönlendirilmektedir. Yoğunluğun azaltılması ve alternatif güzergah üzerindeki orman yangınının trafiğe etkisinin en aza indirilmesi amacıyla, belirtilen saatler arasında ağır taşıtların geçişi sınırlandırılacaktır. Sınırlandırma, Ankara yönünde şehir çıkış noktalarından ve Karabük Kavşağı'ndan itibaren yapılacaktır. Sürücülerin bu durumları göz önünde bulundurarak seyahat planlarını yapmaları ve trafik işaretlerine uymaları önemlidir” denildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı