Binali Yıldırım, Türk siyasetçi ve mühendis olarak tanınmaktadır. 20 Aralık 1955 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Türkiye'nin 27. başbakanı olarak görev yaptı. 

Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde denizcilik mühendisliği ve gemi inşaatı alanında uzmanlaşarak eğitimini tamamladı. Yıldırım siyasi yolculuğuna 1994 yılında Refah Partisi İstanbul İl Başkanı olarak başladı. Daha sonra Fazilet Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) öncülüğünde siyaset kariyerine devam etti. 

Whatsapp Image 2024 06 26 At 14.18.41

Binali Yıldırım, 2002 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) başkanlığına seçildi ve 2011-2014 yılları arasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı. 24 Mayıs 2016 tarihinde AKP'nin Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teklifiyle Türkiye Cumhuriyeti'nin 27. Başbakanı olarak atandı. 9 Temmuz 2018'e kadar başbakanlık görevini sürdürdü. 

Binali Yıldırım, siyasi kariyerinin yanı sıra Türkiye'de de önemli projelerde yer almış ve bu projelerin başarılı bir şekilde yürütülmesine aktif olarak katkıda bulunmuştur.

Whatsapp Image 2024 06 26 At 14.18.43

Erkam Yıldırım kimdir?

Erkam Yıldırım, Türk işadamı Binali Yıldırım ile Semiha Yıldırım'ın oğludur. 2002 yılında kız kardeşi Bahar Büşra ile birlikte Derin Denizcilik Gemi Taşımacılığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Şirket nakliye sektöründe uzmanlaşmıştır. 2003 yılında Erkam Yıldırım ilk gemisini alarak İzmir'in Çeşme ilçesinden İtalya'nın Brindisi ilçesine geziler düzenlemeye başladı. 

Ağustos 2020 tarihinde Derin Denizcilik, 57 bin DWT'lik DD Marmara, DD Ege ve DD Karadeniz isimli gemilerini Çin'den bir alıcıya 30 milyon dolar karşılığında sattı ve tüm filosunu elden çıkardı. Medyaya yansıyan bir diğer olay ise 2016 yılında Singapur'daki Marina Bay Sands Hotel'de rulet oynarken görülmesiydi. Bu olayın ardından ailesi, yayınlanan görüntüler nedeniyle bir gazeteye dava açtı ancak daha sonra davayı geri çekti.

2017 yılında Paradise Papers'ın sızdırılması sonucunda Erkam Yıldırım'ın Malta'da yerleşik off-shore şirketlerde hisseleri olduğu ortaya çıkmıştı. Bu duruma tepki olarak ailesi, yayınlanan haber nedeniyle medyaya dava açtı. 

Whatsapp Image 2024 06 26 At 14.18.36

Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli? Hayri Kozanoğlu kimdir? Aslen nereli?

Sedat Peker'in iddiaları, Erkam Yıldırım'ın yeni uyuşturucu kaçakçılığı rotası oluşturmak için Venezuela'ya gittiğini belirtti ancak aile bu iddiaları yalanladı. Binali Yıldırım, oğlunun Kovid-19 krizi sırasında millete yardımda bulunduğunu iddia etti.

Erkam Yıldırım serveti

23 Nisan 2023 tarihli bir Twitter paylaşımında, Hollanda basını tarafından Binali Yıldırım'ın sadece Hollanda'daki servetinin 26 Milyar Dolar olduğunu iddia edildi. Oğlu Erkam Yıldırım'ın serveti hakkında ise herhangi bir veri bulunmamaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi