Saygılı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: "İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Haziran ayında yapılan göstermelik indirimin ardından şimdi faturalara yansıtılan zam, aslında indirimi göz boyama olarak nitelendirmemizi sağlıyor. Bu, illüzyon siyasetinin bir başka örneği. Bugün olağanüstü toplanan İZSU Genel Kurulu, tek gündem maddesi olarak zamı görüşmüş. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışanlarına haklarını vermekten kaçınıp TİS krizini yönetemezken, zam konusunda olağanüstü bir kararla hareket edebiliyor. Bu tutarsızlık, vatandaşın su faturalarına yansıyacak olan yüzde 45 gibi büyük bir artışı haklı çıkarmıyor."
AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Belediye Meclisi'nde AK Parti ve MHP gruplarının ret oylarına rağmen CHP'lilerin oylarıyla kabul edilen yüzde 45'lik zam kararına sert tepki gösterdi. Saygılı, şu ifadeleri kullandı: "Belediye Meclisi'nde CHP'lilerin oylarıyla kabul edilen yüzde 45'lik zam kararı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Haziran ayında yapılan göz boyama indirimini gölgede bırakacak düzeyde. Bu, illüzyon siyasetinin en çarpıcı örneğidir. Vatandaşı aldatmak, kaşıkla verip kepçeyle geri almak anlamına gelir. Zam konusunda CHP belediyeciliği, vatandaşın cebinden elini çekmeyen bir yaklaşım sergilerken, işçilerin, memurların ve İzmirlilerin haklarını savunma konusunda aynı özeni göstermedi. Üzülerek görüyoruz ki bu tutum, süregiden sorunlara hızlı çözüm bulma konusunda da kendini göstermemiştir."

Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki Kayseri Büyükşehir Meclisi'nde Enerji Üretimi İçin Tam Yetki

Kaynak: İhlas Haber Ajansı