2014 yılından beri komada olan ve geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden sanatçı Kenan Işık'ın eşi Beril Işık gündeme geldi. Bu yazıda Beril Işık ile ilgili tüm bilgilere ulaşabileceksiniz. 

Beril Işık kimdir?

Beril Işık, Edebiyat, Eleştiri, İnceleme ve Kuram alanlarında eserler veren bir yazardır. 1956 yılında Ağrı'da doğmuş, 1972'de Nişantaşı Kız Lisesi'ni ve 1978'de Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni bitirmiştir. 2004 yılında aktif muayenehane hayatına son verip, Bilgi Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'ne katılmış; 2008'de lisans, 2011'de yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Oyuncu Kenan Işık'ın eşidir. Son eseri "Aydınlıktan Karanlığa İktidar", okurların ilgisine sunulmuştur. Beril Işık'ın Kenan Işık'la olan evliliğinden Ahmet ve Mehmet adında iki oğlu bulunmaktadır.

Beril Işık Kimdir

Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu? Sibel Kekilli kimdir? Nasıl meşhur oldu?

Beril Işık nereli?

Oyuncu Kenan Işık'ın eşi Beril Işık, aslen Ağrılı'dır.

Beril Işık öldü mü?

Geçtiğimiz günlerde eşi Kenan Işık'ı kaybeden Beril Işık, hayattadır.

Kenan Işık kimdir?

1947 yılında Malatya'da doğan Kenan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur. 1972'de Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı olarak kariyerine başlamış, ayrıca Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapmıştır.

Kenan Işık, tiyatro oyunları yazmış, Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Akşam gazetelerinde çalışmıştır. Televizyonda başrollerini Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile paylaştığı "Dadı" dizisiyle tanınmış, 2005'te Star Haber’i sunmaya başlamış, ardından oyunculuğa geri dönmüştür. Kim 500 Bin İster ve Kim Milyoner Olmak İster yarışmalarının sunuculuğunu yapmıştır. 2010 anayasa değişikliği referandumunda 'Evet' oyu vermiştir.

İlginizi çekebilir: https://www.cankirihaber.net/sanat-dunyasinin-degerli-ismi-kenan-isik-10-yil-sonra-aramizdan-ayrildi

Kaynak: Haber Merkezi