Portekiz Ligi’nin 6. haftasında Benfica, deplasmanda Boavista'yı 3-0 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Mücadelede, milli futbolcular Orkun Kökçü ve Kerem Aktürkoğlu’nun performansları damgasını vurdu. Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan iki oyuncu da galibiyete katkı sağladı.

Maçın henüz 11. dakikasında sol kanatta rakiplerini çalımlayarak ceza sahasına giren Kerem Aktürkoğlu, son çizgiden verdiği pasla Pavlidis’in gol atmasını sağladı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Kızılyıldız'a karşı serbest vuruştan gol kaydeden Orkun Kökçü, bu kez de Boavista karşısında skora katkı yaptı. 31. dakikada Kerem’in pasıyla ceza sahası dışından yaptığı sert vuruşla farkı ikiye çıkardı.

Kerem Aktürkoğlu, 71. dakikada yerini Amdouni’ye bırakırken Orkun Kökçü, 90 dakika boyunca sahada kaldı ve etkili oyununu sürdürdü. Maçın uzatma dakikalarında ise Arthur Cabral'ın golüyle Benfica, skoru 3-0’a taşıdı.

Bu sonuçla Benfica, puanını 13'e yükselterek haftayı 3. sırada tamamladı. Orkun Kökçü bu sezonki 3. golüne ulaşırken, Kerem Aktürkoğlu ise Benfica formasıyla çıktığı 3 maçta 4 gole katkı sağladı.

Çankırı FK, GM Sinanspor'u geçerek sezona 3 puanla başladı Çankırı FK, GM Sinanspor'u geçerek sezona 3 puanla başladı

Benfica, ligde bir sonraki maçını 28 Eylül Cumartesi günü Gil Vicente karşısında oynayacak. Takımın bu formda oyuncuları, gelecek maçlarda da gözlerin üzerinde olmasını sağlayacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı