Toplantıya Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Bayramören Kaymakamı Hüseyin Taha Fidan, Bayramören Belediye Başkanı Raşit Güngör, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Bayramören’e bağlı mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Efeler'de zincirleme kaza Efeler'de zincirleme kaza


Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, muhtarlar toplantısına katılanları hayırlı olsun dilekleriyle selamladı ve sözlerine şöyle başladı: "Biz kendi adımıza burada bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Sizlerin de işlerinizden ve meşguliyetlerinizden ayrılıp burada olmanız bizim için çok anlamlı. Çok teşekkür ediyoruz. Seçimlerin ardından sizinle bir araya gelip hayırlı olsun demek istedik. Allah utandırmasın, hayırlı uğurlu olsun."

Whats App Image 2024 06 27 At 183206 1


Çankırı Valisi Taşolar, Bayramören'de elektrik tesisatından kaynaklanan yangınları önemle vurgulayarak şunları dile getirdi: "Benim Bayramören ile ilgili en büyük endişem ve korkum yangınlar. Bayramören doğa açısından Çankırı'nın en güzel ilçelerinden biri. Ancak eski yerleşimden kaynaklı olarak ilçe merkezinde ve köylerde hem metruk binalar hem de halihazırda kullanılan ahşap binalarımız bulunmakta. Şükürler olsun ki şimdiye kadar Bayramören'de yangın nedeniyle can kaybı yaşamadık, ancak mal kayıpları yaşadık ve üzüldük. Bu sebeple sizlerin gerekli tedbirleri almanız çok önemli. Devlet olarak biz de bu konunun üzerinde duruyoruz ve gereken tedbirleri alacağız. Köylerde yaşayan vatandaşlarımızın elektrik tesisatlarını gözden geçirmeleri çok kritik. Ahşap evlerde elektrik tesisatındaki bir eksiklik yangına yol açabilir ve bu yangın hızla büyüyebilir. Tüm muhtarlarımızdan rica ediyorum, komşularınızı ziyaret ederek elektrik tesisatlarını kontrol ettirmelerini sağlayın. Bu konuda bilinçlenmemiz ve tedbir almamız gerekiyor. Devlet olarak biz de üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz." Dedi.


Çankırı Valisi konuşmasının ardından muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek toplantıyı sonlandırdı.

Kaynak: Basın Bülteni