Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Battalgazi Belediyesi tarafından ücretsiz olarak düzenlenen 'Resim Kursu'nda eğitim gören kursiyerleri ziyaret etti. Kurs, gençlerin üniversitelerin resim bölümlerine girmelerine destek olmak, ilçe halkının mesleki ve sosyal gelişimine katkı sağlamak ve her yaştan katılımcının yeteneklerini geliştirmesine yardımcı olmak amacıyla açıldı. Belediye yanındaki atölyede uzman öğreticiler tarafından verilen kurslar, yıl boyunca devam ediyor. Yaş sınırlaması bulunmayan bu kurslarda desen, imgesel, perspektif karakalem eğitimleri ücretsiz olarak sunuluyor.

Başkan Bayram Taşkın, kursiyerlerle sohbetinde özellikle üniversite sınavına hazırlanan gençlerin kurs sayesinde 100% başarı sağladığını vurguladı. Taşkın, "Kursumuza her yaştan vatandaşımız katılım sağlayabiliyor. Geçtiğimiz sınav döneminde 17 kursiyerimiz burada eğitim aldı ve tamamı üniversiteye girme hakkı kazandı. Bu da kursumuzda yüzde yüz başarı sağlandığının bir göstergesidir. Resim kursunda yeteneklerini geliştiren kursiyerlerimiz aynı zamanda boş vakitlerini de verimli şekilde değerlendiriyorlar. Sanat atölyeleriyle halkımıza dokunarak, onların vakitlerini faydalı şekilde geçirmelerini sağlıyoruz. İlçemiz için birçok projemiz var ve bu projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. İlçe halkımız, hayatın her alanında Battalgazi Belediyesi'nin varlığını hissedecektir," dedi.

Kursiyerler de kursun faydalarından bahsederek memnuniyetlerini dile getirdi. Kursiyerlerden Esra Dilek Sarıkaya, "Bu yıl kursa başladım. Battalgazi Belediyesi'nin bu kursu çok faydalı. Öğreniyoruz ve aynı zamanda çok eğlenceli zaman geçiriyoruz. Hocalarımız çok iyi, bu yüzden çok mutluyuz. Hocalarımızın desteğiyle daha da gelişmeye devam edeceğiz," ifadelerini kullandı. Bir diğer kursiyer Uğur Zengin ise, "Deprem sonrasında kursun açılmasıyla bende faydalanmak istedim. Hocalarım ve diğer arkadaşlarımın hepsi bana çok yardımcı oldu. Güzel, eğlenceli, verimli günler geçirdik. Yeri geldi gece gündüz çizim yaptık. Kurs sayesinde hayalini kurduğum bölümü kazandım. Şimdi de kendimi geliştirmek için kursa devam ediyorum. Hocalarımız işlerini çok seviyorlar ve çok yardımcı oluyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum," şeklinde konuştu.

Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi Çankırı'da AVM'de Vatandaşlara İlk Yardım Eğitimi Verildi

Battalgazi Belediyesi'nin düzenlediği bu kurs, katılımcılara sanat yoluyla kendilerini ifade etme imkânı sunarken, aynı zamanda kişisel gelişimlerine de katkı sağlıyor. Belediye, bu tür projelerle toplumsal dayanışmayı ve sosyal gelişimi desteklemeye devam ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı