Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 3. Uluslararası Çankırı Tuz Festivali'nin hazırlıkları ve planları hakkında bilgi vermek amacıyla basın mensupları ve festivale destek veren sponsorlarla bir araya geldi. Sosyal Tesiste düzenlenen bu önemli toplantıda, Esen, festivalin Çankırı'nın tanıtımı ve yerel ekonomiye katkı sağlama amacını vurguladı. "Bu düğün bizim. Misafirimizi ağırlamak hepimize düşüyor. Tanıdık tanımadık herkes festivalimize katılmalı ve şenlik havasına katkıda bulunmalı," diyerek, tüm Çankırı halkını festivale davet etti.

Başkan Esen’den Festival Sponsorlarına Teşekkür

Başkan Esen, ülke genelinde uygulanan tasarruf tedbirlerine dikkat çekerek, festivalin gerçekleştirilmesinde emeği geçen sponsorlar ve Çankırı'nın önde gelen iş insanlarına teşekkür etti. "Ülke genelinde tasarruf tedbirleri uygulanıyor. Festivalimizi gerçekleştirebiliyorsak bu, sponsorlarımız sayesinde," dedi. Festivalin Çankırı'nın kültürel, tarihi ve gastronomik zenginliklerini tanıtma amacı taşıdığını belirten Esen, şehirde gerçekleştirilen birçok hazırlığın detaylarını paylaştı.

Vali Taşolar'dan Teşekkür Mesajı

Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız? Çankırı'da Ahilik Rüzgarı Esecek! 37. Ahilik Haftası Programına Hazır Mısınız?

Toplantıya katılan Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar ise festivalin kamu tasarruf tedbirlerine uygun olarak düzenlendiğini ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirtti. "Başkanımız, kamu tasarruf tedbirlerini ön planda tutarak önce Allah'a sonra sizlere güvenerek yola çıktı. Herhangi bir kamu ayağı kullanılmadan vatandaşımızın ve çocuklarımızın beklentisi karşılanmış oldu. O yüzden Başkanıma ve sizlere tekrar tekrar teşekkür ederim," dedi. Toplantı sonunda, 16 Ağustos'ta kortej yürüyüşü ve meşale yakılması ile başlayacak olan TUZFEST'24 program akışı, basın mensupları ve sponsorlarla paylaşıldı.

"Tuz Mağaramızın yılda bir milyon ziyaretçi çekmesini hedeflemiştik ve bu hedefi aşarak 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırladık,"

Toplantıda, Çankırı'nın coğrafi işaretli 17 ürünü, hediyelik eşya yarışmaları ve gastronomi alanında düzenlenecek yarışmaların yanı sıra, şehirde yeni açılan Yöresel Kültür Evi ve Mutfak Evi'nin tanıtımı yapılacak. Esen, "Tuz Mağaramızın yılda bir milyon ziyaretçi çekmesini hedeflemiştik ve bu hedefi aşarak 1,5 milyon ziyaretçiyi ağırladık," diyerek, festivalin Çankırı'ya olan ilgiyi artırdığına dikkat çekti. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür eden Esen, festivalin sürdürülebilirliğini sağlamak için çaba harcadıklarını ifade etti.

“Dünyanın Merkezi Türkiye, Türkiye’nin Merkezi Çankırı”

Esen, ayrıca Çankırı'nın turistik potansiyelini vurgulayarak, "Dünyanın merkezi Türkiye, Türkiye'nin merkezi Çankırı" sloganıyla şehrin tanıtımını hedeflediklerini belirtti. Festival kapsamında, Tuz Ekspresi ile şehre bin misafir getirilmesi ve tur firmalarının ilgisinin çekilmesi planlanıyor. Ayrıca, 12 farklı noktada etkinlikler düzenlenecek ve şehir dışından gelen konuklar için spor ve kültürel aktiviteler organize edilecek.

 “On Yılda Planladığımızı Beş Yılda Hayata Geçirdik”

Başkan Esen, "On yılda planladığımızı beş yılda hayata geçirdik. Çankırı halkı, iş insanları ve tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. Bu festivalin, şehrimizin geleceği için büyük bir adım olduğuna inanıyorum," diyerek toplantıyı sonlandırdı. Festivalin şehrin tanıtımına ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacağına dair umutlarını dile getirdi.

"80’lik Nineyi Off Road’a Koşturan Festival"

Bu yıl yine 12 noktada etkinliklerimiz devam edecek. Geçen yılki festivalimizde 80 yaşındaki teyzenin, elinde bastonuyla off road yarışlarına gidişi gözümün önünden hiç gitmiyor. Hedefimiz, tanıtımın yanı sıra esnafımıza da büyük katkı sağlamaktı. Bu yüzden üç yıldır bu festivali organizasyon şirketlerine ve dışarıdan gelen esnaflara satmadık. Çankırı halkı kazansın, hareketlilik olsun istedik. Bunun mükâfatını da gördük.

Kaynak: Berkay Tozlu