ÖZEL HABER/Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci’den örnek çözüm projesi. Başkan Bezci, elindeki imkanlar ile sokak hayvanlarına bir yuva sağlayacağını belirterek onları sahiplendirmek içinde insanları teşvik edeceğini ve bilinçlendireceğini söyledi.

Kendisinin de bir hayvan sever olan olduğunu ifade eden Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci, ‘’En önce ben bir hayvan severim. Evimde iki tane kedi besliyorum ve şimdi de köpek sahipleneceğim, ama artık sokakta ki hayvanlar insanlara zarar vermeye başladılar ve birçoğu da hastalıklı. Bu hayvanlara baktığınız zaman insanın içi parçalanıyor. Orta ilçemizde üç tane veteriner var. Üç veteriner ile görüşme yaptım. Yıllar önce yapılmış barınağımız var öyle kalmış kullanılmamış şimdi o barınağın tamiratını yaptırıyorum. Ben Orta Belediye Başkanı Ömer Bezci olarak bu köpekleri size getireceğim bakımları, temizlikleri, yemekleri size ait olacak dedim onlarda kabul ettiler. Barınak tamamlandığında ise sokaktaki hayvanları toplayıp barınağa götüreceğiz.’’ İfadelerinde bulundu.
Hayvanları kısırlaştıracak mısınız?
Başkan Bezci, ‘’Tabiki de biz hayvanlarımıza bakacağız. Kısırlaştırıp sahiplenmek isteyen insanları buna teşvik edeceğiz ve bilinçlendireceğiz. İlçemizde ki köpeklerin çoğu zaten kısırlaştırılmış ve köpek sayısı üstesinden gelebileceğimiz bir sayıda olduğu için barınağın bizim için bir çözüm olacağını düşünüyorum.’’ Şeklinde konuştu.

Karadeniz Kalkınma Ajansları Su Ürünleri İçin Güç Birliği Yapıyor Karadeniz Kalkınma Ajansları Su Ürünleri İçin Güç Birliği Yapıyor

Kaynak: Burak Kaya